Pariuri Sportive

Care este cel mai precis sistem de numărare a cărților la Blackjack?

Unul dintre cele mai populare jocuri de noroc de strategie este Blackjack. Acesta este căutat de toate categoriile de jucători, atât de profesioniști cât și de începători.

 Dacă te-ai bucurat de divertismentul oferit de cunoscutele rotiri fără depunere, iar acum ești tentat de testarea aptitudinilor tale, o rundă de blackjack este exact ceea ce ai nevoie. Nu porni însă ”la drum” fără câteva cunoștințe care îți pot pune bazele strategice.

Majoritatea jucătorilor de noroc încep cu Hi-Lo

Un jucător de noroc începător are nevoie de un sistem de numărare al cărților care să îi permită să învețe regulile de bază ale acestei metode, în timp ce îi asigură și o oarecare eficiență și un nivel bun de precizie. Strategia se învață ușor deoarece are o structură destul de simplă, prin urmare se poate înțelege în profunzime.

În ciuda absenței complexității, jucătorii pot percepe diverse beneficii dacă o aplică corespunzător. Chiar dacă nu atinge nivelul de eficiență și precizie al anumitor strategii mai avansate, jucătorii se pot baza pe Hi-Lo deoarece acest sistem își menține echilibrul rezonabil între eficiență și complexitate, chiar și atunci când există o variație a regulilor. Nu sunt necesare ajustări semnificative pentru a putea observa rezistența indiferent de varianta de joc aleasă.

Există multe alte sisteme de numărare a cărților

Chiar dacă sistemul Hi-Lo se dovedește a fi destul de eficient, pe măsură ce aptitudinile jucătorilor se dezvoltă, crește și necesitatea de a învăța strategii mai bune.

Da, există multe alte sisteme de numărare a cărților, care variază în complexitate și precizie. În funcție de nivelul tău, ca jucător poți alege sistemul care funcționează pe baza unor reguli care îți sunt pe plac și care se potrivesc cu capacitățile tale de învățare. Dacă ar fi să le luăm în ordinea preciziei și complexității, sistemul Hi-Lo este urmat de sistemele Hi-Opt I și Hi-Opt II, al căror grad de complexitate este mai ridicat, ceea ce implică o învățare mai extinsă și o concentrare mai mare din partea jucătorilor. Sistemul Omega II le depășește pe toate cele anterior menționate prin eficiență.

Un element adăugat de acest sistem este modificarea valorilor cărților în funcție de count-ul curent. Pentru precizia avansată este cunoscut sistemul Wong Halves, care se folosește de valori fractionare pentru a evalua count-ul. Dacă îți dorești să îl înveți și utilizezi, este nevoie să te aflii deja la un nivel avansat în ceea ce ține de aptitudinile tale. Există însă și o serie de sisteme care prezintă reguli simplificate, pentru a putea fi ușor de învățat și abordat de către începători. Este vorba de sistemul KO, Red 7 și Halves.

Care este cel mai puternic sistem de numărare a cărților?

Eficiența unui sistem de numărare se stabilește pe baza a mai multor factori. Unii dintre aceștia țin mai degrabă de jucător și de modul în care acesta înțelege și aplică sistemul. Pe baza complexității sistemului și a preciziei acestuia, jucătorii pot identifica sistemul care se potrivește cel mai bine cu contextul lor de învățare. Printre cele mai puternice sisteme se identifică sistemele Omega II, Wong Halves și Zen Count. Totuși, ele nu sunt potrivite pentru începători deoarece necesită un nivel ridicat de atenție și concentrare, la care se adaugă o bună capacitate de învățare în profunzime și analiză a detaliilor. Eficiența sistemelor, pe de altă parte, este dată de potrivirea dintre jucător și acestea.

Combinați numărarea cărților cu urmărirea aleatorie

Jucătorii experimentați nu se bazează doar pe sistemele de numărare a cărților. Oricât de eficiente s-ar dovedi ele, precizia strategică poate fi optimizată atunci când un sistem de numărare este combinat cu urmărirea aleatorie. Această tehnică este mai complexă, îmbinând sistemul de numărare preferat al jucătorului cu monitorizarea specifică a cărților în timpul jocului. Practic jucătorii reușesc nu doar să identifice momentele cheie pentru ajustarea pariurilor, ci chiar și să diferențieze și exploateze cu precizie cărțile cheie rămase în pachet.

Tehnica urmăririi aleatorii este utilizată în mod special în blackjack, de către jucătorii care își propun să monitorizeze traseul cărților în timpul amestecării pachetului. Obiectivul nu este dificil de dedus. Cine nu și-ar dori să știe, în orice moment, unde se află cărțile cheie? Nu uita sa joci responsabil!

Concluzie

Unii jucători nu se bucură atunci când aud că nu există un singur sistem de numărare care să fie cel mai precis și eficient, deoarece nu observă că acest lucru este defapt o oportunitate excelentă pentru ei. În blackjack, orice sistem de numărare se poate dovedi eficient dacă ți se potrivește.

Un sistem precis este acela pe care un jucător îl poate învăța și utiliza, indiferent de context. Cu atât mai mult, nimic nu te oprește din a învăța mai multe sisteme, pe măsură ce îți dezvolți aptitudinile și avansezi drept jucător. Poți începe cu sistemul Hi-Lo, care se dovedește a fi extrem de accesibil începătorilor. După ce parcurgi traseul sistemelor și îl găsești pe cel mai bun pentru tine, nu uita să abordezi și urmărirea aleatorie, pentru a garanta rezultate mai bune.



Care este cel mai precis sistem de numărare a cărților la Blackjack?