Pariuri Sportive

bwin.party accepta oferta de cumparare a 888: $1,4 miliarde

Bwin.party a acceptat vineri oferta de cumparare venita din partea companiei britanice 888, care va plati 1,4 miliarde de dolari pentru a detine cea mai cunoscuta platforma de gaming online din lume. 

888 Holdings Plc va cumpara Bwin.party Digital Entertainment Plc cu 898.3 de milioane de lire sterline (aproximativ $1.4 miliarde), in bani si actiuni. Britanicii de la 888 au castigat lupta in cursa pentru cumpararea bwin.party, o companie dorita si de grupul GVC, cel care cumparase alaturi de William Hill compania Sportingbet, in 2013.

Bwin.party a ales oferta 888, desi aceasta a fost mai mica fata de cea a celor de la GVC, in valoare de 907 de milioane de lire sterline.

Combinate, veniturile 888 si bwin.party din 2014 se ridica la 1,1 miliarde de dolari. Fuziunea celor doua va duce la o economie interna de 70 de milioane de dolari, conform celor de la 888.

Bwin.party a mers in ultimii ani din ce in ce mai rau, fiind pe scadere continua dupa ce a decis sa isi restranga activitatea doar pe cateva piete, parasind si Romania in 2013.

Privind in spate, achizitiile in care a fost implicata bwin nu au mers bine. Dupa fuziunea Bwin cu Party, din care a rezultat bwin.party, lucrurile la nivelul conducerii au mers rau, iar acest lucru a dus an de an la diminuarea veniturilor si activitatii. Acum, o noua implicare externa a celor de la 888, ar putea avea din nou niste efecte nu neaparat pozitive. Insa, ramane de vazut cum va gestiona 888 aceasta achizitie. 

Pe moment, 888 si bwin.party nu sunt licentiate pentru a activa pe teritoriul Romaniei in segmenul de pariuri sau jocuri de noroc online. 



bwin.party accepta oferta de cumparare a 888: $1,4 miliarde