Pariuri Sportive

Betclic se retrage din Romania

Una dintre cele mai mari companii de jocuri online din lume, Betclic, a anuntat miercuri ca se retrage din Romania, toate conturile jucatorilor romani urmand a fi inchise.

Betclic a anuntat ca "va suspenda activitatea in Romania si prin urmare, actiunile de folosire a conturilor din Romania vor fi restrictionate. Va veti putea accesa contul doar pentru a retrage fondurile ramase pana la data de 31 August 2015. Astfel daca mai aveti fonduri in contul dvs Betclic, va rugam sa le retrageti cat mai curand posibil. Va informam de asemenea, ca datorita acestor restrictii de reglementare nu veti mai avea posibilitatea de a accesa site-ul nostru."

Decizia vine probabil ca urmare a noii legi de functionare a jocurilor online pe piata din Romania. Noua lege prevede ca pentru a obtine o licenta de functionare companiile de jocuri online care au functionat pana acum in Romania sa plateasca un impozit de 20% pe toate veniturile incasate pe ultimii cinci ani de la jucatorii romani.

Astfel, companiile de jocuri online care au activat pe piata de la noi din tara au de platit din spate sume de cateva milioane de euro, iar unele dintre ele gasesc mai rentabil sa inchida cu totul activitatea.

In rest, companiile de jocuri online nou infiintate sau cele care nu au activat pana acum pe piata online din Romania isi  pot lua licenta fara a plati din spate impozit, ci doar o taxa de pana la 500.000 de euro pe an, in functie de numarul de jocuri licentiate (pariuri sportive, poker etc).

Dupa ani de zile in care autoritatile romane au impiedicat licentierea prin diverse tertipuri legale, de la 1 iulie 2015 licenta se poate in sfarsit acorda, existand mecanismele necesare.

In prezent, cea mai cunoscuta si competitiva companie licentiata pe jocuri online din Romania este Winmasters, la care se poate juca online legal, de la pariuri online, la poker si alte jocuri. 



Betclic se retrage din Romania