Pariuri Sportive

Avancronica meciului Belgia - Japonia

Sursă foto: twitter.com/belredevils

De departe cel mai dezechilibrat duel din optimile Cupei Mondiale aduce fata in fata pe Belgia si Japonia.

Belgia a castigat de o maniera categoria grupa din care a facut parte si are o generatie care ii permite sa spere la o prezenta in fazele superioare.

Japonia s-a calificat dupa o infrangere in fata Poloniei fiind la egalitate perfecta cu Senegal, iar pentru prima data criteriul Fair Play-ului a dus la departajarea celor doua echipe.

Belgia si Japonia s-au mai duelat de cinci ori pana acum, si in mod surprinzator asiaticii au pierdut o singura data, iar doua meciuri s-au incheiat la egalitate. Singura victorie belgiana a venit in noiembrie 2017, scor 1-0, prin reusita lui Lukaku. Vezi cotele Baum Bet pentru acest meci.

Singura intalnire la Cupa Mondiala a avut loc in 2002, in grupe, si s-a incheiat la egalitate, scor 2-2.

Dupa ce sistemul 4-4-2 folosit in meciul cu Polonia s-a dovedit unul falimentar, Akira Nishino va reveni la un 4-2-3-1, formula prin care Japonia a invins Columbia si a scos un punct cu Senegal.

La belgieni vor reveni jucatorii menajati in victoria de salon cu Anglia, printre acestia si Romelu Lukaku, jucator care tinteste Gheata de Aur la Cupa Mondiala.

Mai multi belgieni sunt in pericol de suspendare la un eventual galben primit, Thomas Meunier, Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne, Youri Tielemans si Leander Dendoncker urmand a ratat eventualul meci din sferturi daca mai primesc vreun avertisment.

Pentru Belgia o calificare in sferturi ar fi doar a treia din istorie, dupa cele din 1986 si 2014.

Japonia n-a castigat niciodata un meci din faza eliminatorie la Cupa Mondiala, fiind eliminata in optimi la editiile din 2002 si 2010.

Echipele probabile

Belgia: Thibaut Courtois; Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Toby Alderweireld; Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Thomas Meunier; Dries Mertens, Eden Hazard; Romelu Lukaku

Japonia: Eiji Kawashima; Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Gen Shoji, Yuto Nagatomo; Makoto Hasebe, Gaku Shibasaki; Genki Haraguchi, Shinji Kagawa, Takashi Inui; Yuya Osako



Avancronica meciului Belgia - Japonia