Pariuri Sportive

Are România șanse de calificare la Euro 2024?

Euro 2024 se apropie cu pași repezi, mai ales pentru România care este pe cale să joace primul dintre ultimele două meciuri de calificare. Echipa României se află în grupa I alături de Andorra, Belarus, Kosovo, Elveția și Israel.

Desigur, întrebarea de pe buzele microbiștilor este dacă se va califica românia pentru marea finală! Mulți ar dori o repetare a evenimentului istoric care a avut loc în 1984, de altfel. Cine nu și-ar dori ca România să câștige Euro 2024?

Până acum, lucrurile stau foarte bine pentru națională, aceasta câștigând primele două meciuri - cu Andorra și Belarus - și finalizând cu scor egal meciul cu Elveția. Este probabil momentul perfect să cauți surprize gratuite la pariuri sportive, anume să te pregătești pentru meciurile viitoare.

Kosovo - România - Un meci problematic

Până la calificare se punea problema desfășurării meciului Kosovo - România. De ce a fost acest meci o problemă? Ei bine, pentru că România nu recunoaște independența Kosovo. Deși aspectul din urmă a fost o problemă aproape de fiecare dată când Kosovo a jucat meciuri în Euro, nu s-a ajuns niciodată la rezultate drastice.

De exemplu, Ucraina a refuzat să primească echipa Kosovo în țara sa în 2016, motiv pentru care meciul a fost mutat și desfășurat în Polonia. Probabil o situație similară a fost căutată și acum, reprezentanții FRF și fostul Ministru de Interne sugerând în 2022 un compromis care se alătură punctului de vedere al României.

Desigur, acest lucru nu are niciun impact asupra șanselor de calificare la Euro 2024 ale naționalei. UEFA este cunoscută pentru rigiditatea de care dă dovadă când vine vorba de integrarea problemelor politice în fotbal.

Meciul a avut loc, finalul fiind o egalitate de 0-0, în Kosovo. Meciul nu a fost, totuși, fără probleme. Galeria României a fost evacuată în urma scandărilor împotriva Kosovo.

Care este situația României?

România este a doua echipă din grupa I. Pe primul loc se află Elveția, alături de care naționala se califică, în momentul de față, pentru finala Euro 2024. Totuși, nu trebuie să uităm de faptul că au fost jucate abia 12 meciuri în această grupă.

Mai sunt 18 meciuri de jucat, implicit 6 meciuri de jucat pentru România. Lucrurile se pot schimba, într-adevăr, dar șansele de calificare ale României sunt încă destul de mari.

Dintre cele 4 meciuri jucate, România a câștigat 2, 2 s-au terminat la egalitate. Au fost date 6 goluri de către sportivii români și s-au încasat 3 - cel mai mic număr de goluri încasate în grupă, alături de Elveția. Diferența de gol este de +3.

Comparată cu Israelul (pe locul 3), România are o performanță mai bună la capitolul apărare, încasând jumătate din golurile cu succes împotriva israelului. Belarus, Kosovo și Andorra par să nu mai fie o provocare, acestea având 3, 3 și respectiv 1 punct fiecare - România se află, detașat, la 8 puncte.

Ce spun statisticile Gracenote despre calificările în finală?

Conform Gracenote, specialiști în analiză și statistică, oferă României nu mai puțin de 42% șanse de calificare. Analiștii spun că poziția în clasament nu se va schimba nici la sfârșitul preliminariilor Euro 2024 - va termina pe locul, imediat după Elveția.

Aceste statistici nu arată prea bine pentru România. De ce? Ei bine, din două motive.

La nivel general, Elveției (în grupă cu România) i se oferă 90% șanse de calificare, alături de Spania și Croația. Portugalia, bineînțeles, continuă să domine lumea fotbalului, analiștii de la Gracenote oferindu-i țării 96% șanse pentru calificarea la Euro 2024.

Apoi, România are al doilea cel mai mic procentaj de șanse de calificare oferit de Gracenote, după Bosnia.

Ce spun cotele caselor de pariuri?

Evident, trebuie ascultați și fanii. Aceștia, după cum se pare, nu au încredere prea multă în națională. România a primit cota de 5.5 la casele de pariuri, aceasta marcând șanse mici în grupă.

Când vine vorba de calificarea în finală, naționala are o cotă de 1.87, pe când Elveția o cotă de 1.10. Aceasta din urmă este considerată de mulți deja calificată în marea finală



Are România șanse de calificare la Euro 2024?