Jocurile Olimpice de Iarna Torino 2006

Sportivi romani au fugit in SUA

Doi dintre componentii echipajului de bob al Romaniei au parasit in urma cu doua saptamani cantonamentul din Lake Placid, unde s-au deplasat pentru a se pregati in vederea calificarii la Jocurile Olimpice de iarna de anul viitor, care se vor desfasura la Torino, informeaza ANS.
Este vorba despre Paul Munteanu si Vasile Bolozan, ambii in varsta de 24 de ani, care nu au raspuns nici macar apelurilor repetate pe care colegii lor le-au trimis pe telefonul mobil.

"Au lasat echipamentul la hotel si au disparut in ceata chiar in ziua in care au ajuns la Lake Placid, ceea ce ma face sa cred ca a fost un act gandit din timp. Gestul lor m-a surprins, mai ales ca au dat cu piciorul unei mari sanse de a participa la Olimpiada. Daca tot ar fi vrut sa plece, puteau sa o faca dupa Jocurile Olimpice, pentru ca aveau viza pe zece ani. Acum, sansele ca Romania sa aiba doua echipaje la Olimpiada de la Torino in proba de doua persoane s-au redus", a declarat presedintele Federatiei de Bob si Sanie, Gabriel Popescu.

Plecarea celor doi sportivi nu este insa singurul necaz al federatiei. In vara, la un concurs de starturi, campioana mondiala de tineret Maria Spirescu a fost descoperita pozitiv la un control doping, astfel ca Romania nu va fi reprezentata la Torino de nici un echipaj in concursul feminin.


Sportivi romani au fugit in SUA