Jocurile Olimpice de Iarna Torino 2006

Delegatia Romaniei la JO de iarna de la Torino

Alexandru Epuran, ºeful delegaþiei Romaniei pentru Jocurile Olimpice de iarna de la Torino, Italia, a oferit cateva detalii despre participarea delegaþiei þarii noastre la a 20-a ediþie a Olimpiadei de iarna.
Romania va fi prezenta la probele de schi alpin, schi fond, biatlon, patinaj artistic, patinaj viteza, short track (patinaj viteza pe pista redusa), sanie, probabil ºi bob, unde mai este un turneu de calificare.

In total sunt 20 de sportivi, dar se mai aºteapta inca ºase la bob. Delegaþia urmeaza sa fie aprobata de Comitetul Executiv al Comitetul Olimpic ºi Sportiv Roman.

Plecarea este prevazuta in data de 5 februarie, cu Tarom, transportatorul oficial al delegaþiei þarii noastre, alþi sportivi venind direct la Torino din locurile unde se afla acum in pregatire in Europa. Intoarcerea in þara a unei parþi a delegaþiei este prevazuta pentru pe 27 februarie, inchiderea Jocurilor Olimpice fiind programata pe 26 februarie.

Vor fi practic trei centre importante, sunt trei sate olimpice, cel din Torino, unde sunt gazduite toate sporturile pe gheaþa, mai puþin curling, unde Romania nu este prezenta; apoi Bardonecchia, unde vor sta echipa de biatlon ºi o parte a echipei medicale ºi Sestriere, o staþiune faimoasa de iarna, unde se vor desfaºura probele alpine.

Romania va avea sportivi imparþiþi in cele trei sate olimpice, iar Alexandru Epuran va avea doi asistenþi cu care va þine legatura operativa pentru orice problema, fiind acoperite astfel cele trei locaþii.

Pe 27 ianuarie pleaca spre Torino partea oficiala a delegaþiei care se va ocupa ºi de primirea, in Italia, in bune condiþii a sportivilor romani.


Delegatia Romaniei la JO de iarna de la Torino