JO2014

Vulturul va zbura la Soci

Thomas Morgenstern, saritorul cu schiurile care a suferit o cazatura groaznica in Germania, a scris vineri pe retele sociale ca vrea sa fie prezent la Jocurile Olimpice de la Soci, de pe 7 februarie. El a publicat si o imagine in care apare cu degetul ridicat si cu senzori electrici pe cap.

"Urmatorul pas: Soci, Jocurile Olimpice. Vin!", a scris  Thomas Morgenstern (27 de ani).

"Morning Star" arata ca este ok, insa in acelasi timp zeci de electrozi ii stau lipiti de cap ca sa ii masoare undele cerebrale, cazute pentru putin timp in urma accidentului de la Kulm. Insa, totul este bine acum.

De fapt, este un miracol, daca ati vazut imaginile video. S-a spus ca a scapat teafar dupa ce a facut un crater de 30 de centimetri doar pentru ca zapada era in acea zi moale din cauza temperaturilor scazute de afara!

Pe 10 ianuarie el a suferit in timpul antrenamentului o cazatura dramatica, alegandu-se pe loc cu o mica pierdere a cunostintei, iar apoi cu un traumatism cranian si o contuzie pulmonara.

Acum recuperarea este surprinzator de rapida. "Este uimitor cat de repede corpul meu s-a regenerat intr-un timp scurt," a spus Morgenstern.

La doar 13 de zile de la accident, acum vorbeste de Jocurile Olimpice. "Zborul spre Soci este pe 4 februarie. Voi fi la bord", a declarat Morgenstern, la o conferinta de presa sustinuta la Spitalul Maria Hilf din Klagenfurt.

Iar medicii ii dau unda verde. "Medical, nu exista nici o obiectie. Nici discul, nici maduva spinarii nu au nimic. Undele cerebrale nu indica un rezultat direct al prejudiciului", a spus medicul Dr. George Lajtai.

Acum, Morgenstern isi face planurile pentru Jocurile Olimpice. "Luni se va numi echipa si sper sa fiu pe lista. Mai am timp doua saptamani de pregatire. Inainte, as dori sa merg pe deal din nou", a spus el.

In afara de cazatura de la Kulm de pe 10 ianuarie, Morgenstern avusese un alt accident pe 27 decembrie din care scapase tot nevatamat. Indiferent, merge mai departe fara frica si acum  vrea sa sara si la Soci.



Vulturul va zbura la Soci