JO2014

SUA invinge Rusia dupa un meci nebun si o decizie controversata la Sochi

SUA si Rusia au jucat sambata meciul direct din grupa la hochei pe gheata, la Jocurile Olimpice de la Sochi. O partida de vis decisa dupa opt serii la loviturile de departajare. Americanul T.J. Oshie a executat sase din cele opt lovituri ale echipei sale si a marcat de patru ori pentru a aduce punctul suplimentar americanilor. In timpul regulamentar fiecare dintre echipe a trecut cate o data la conducere, iar la 2-2 in repriza a 3-a Rusia a avut un gol aparent corect, anulat pe motiv de crosa ridicata sau din cauza unei porti miscate (inca nu este clar). In repriza de prelungiri, SUA ar fi putut marca golul de 3-2, dar portarul rus a aparat in situatie de unu contra unu.

Repriza intai a fost fara gol, dar dintr-a doua s-au deschis ostilitatile. Rusia a deschis scorul prin Pavel Datskyuk. Acesta a primit pucul in zona centrala intre doi fundasi americani si a finalizat cu bara. Nici o sansa pentru portarul american Quick.

Americanii au restablt egalitatea in superioritate numerica. Puc trimis in fata portii si Fowler a pus crosa pentru 1-1.

In repriza a treia americanii au trecut in fata din nou prin Pavelski intr-o situatie de superioritate numerica, al doilea gol din tot atatea venit cu un om in plus pe gheata. Numai ca a venit si prima superioritate de care au profitat rusii. Acelasi Datsyuk a marcat si a dus Rusia la egalitate, 2-2.

Ceea ce avea sa urmeze a fost o nebunie. Datsyuk  a marcat un gol superb, un sut trimis de la distanta, insa reusita sa a fost anulata rusilor chiar sub privirile ingandurate ale lui Vladimir Putin. Pucul a intrat in poarta americanilor, insa arbitrii au considerat ca a fost acolo o crosa ridicata sau o poarta miscata. Poarta era si ea miscata, dar prea putin ca sa se poata anula golul. Nu se stie exact de ce au anulat arbitrii, ramane de vazut motivarea Comitetutlui International Olimpic pe care vi-o vom aduce la cunostinta.

Asadar, cu 2-2, s-a intrat in repriza de prelungiri, inceputa de rusi in inferioritate numerica dupa ce gazdele rezistasera cu un om in minus si pe finalul reprizei a treia. Nu au luat gol, insa SUA au fost la un pas sa marcheze pentru 3-2 in ultimele minute din prelungiri, intr-o situatie de singur cu portarul, parata de Bobrovski!

S-a ajuns la loviturile de departajare. Dupa primele trei serii a fost egal, 1-1. S-a trecut la executarea catei unei serii, castiga echipa care in serie dadea gol iar celalalta rata. In aceste serii putea executa orice jucaatori, de oricate ori se dorea, si se mergea cate o serie dupa alta pana la una care sa faca diferenta.

Pe langa primele trei serii, au urmat cinci serii in care americanii l-au pus mereu sa execute pe T.J. Oshie, singurul care daduse gol in seria de inceput de trei. Rusii au executat pe rand cu Kovalchuk si Datsyuk in ultimele cinci, desi singurul de la ei care daduse gol in seria de trei fusese Malkin. S-a mers cap la cap cu ratari si goluri, pana la seria opta cand Kovalchuk a ratat, iar Oshie a inscris aducand victoria SUA.

Bucuria suporterilor americani dupa golul victoriei marcat de T.J.Oshie:

[news-104833]

LIVE Rusia - SUA 2-2 (Americanii obtin punctul suplimentar la loviturile de departajare)

Lovituri de departajare: De aceasta data Kovalchuk a incercat sa-l scoata in exterior pe Quick, dar a sutat in mana acestuia. Oshie inscrie si americanii castiga punctul suplimentar.

Lovituri de departajare: Quick respinge sutul lui Datsyuk. Oshie rateaza al cincilea sut si seria continua.

Lovituri de departajare: Kovalchuk inscrie cu o usurinta dezarmanta pentru americani. Extrem de tehnic acest jucator fabulos. Oshie raspunde cu un gol la vinclu. Al treilea gol in patru incercari.

Lovituri de departajare: Datsyuk marcheaza cu sansa si Rusia este aproape de punctul suplimentar. Oshie vine a treia oara la executie si de aceasta data inscrie.

Lovituri de departajare: A doua oara Kovalchuk nu mai reuseste sa inscrie si trimite pe langa poarta. T.J. Oshie pleaca incet spre poarta rusa si trimite peste poarta.

Loviturile de departajare: Pavelski nu a reusit sa-l invinga pe Bobrovski dupa trei fente. Kovalchuk isi ia un elan mare si inscrie cu un sut in forta. Se continua aceasta loterie a loviturilor de departajare.

Loviturile de departajare: Bobrovski apara al doilea sut al americanilor. Urmeaza capitanul rusilor Datsyuk, marcatorul celor doua goluri din timpul regulamentar. De aceasta data Datskyuk rateaza.

Loviturile de departajare: Americanii bat primii si inscriu. Rusii rateaza prima lovitura prin Malkin.

Urmeaza loviturile de departajare. Ramane de vazut totusi de ce a fost anulat golul Rusiei, din cauza portii miscate sau asa cum credem noi pentru o crosa ridicata. Acest meci a avut de toata, inclusiv sansa SUA de marca pe finalul reprizei de prelungiri cand un jucatorul a scapat cu portarul rus, singur, pucul fiind parat!

PRELUNGIRI La un pas sa ia gol americanii, cu 3 secunde ramase de joc, insa portarul echipei SUA retine pucul!

PRELUNGIRI Mai sunt doar 27 de secunde.

PRELUNGIRI 2:00 SUA scapa singuri cu portarul Rusiei, insa apara acesta!

PRELUNGIRI: Dupa trei reprize cele doua echipe sunt la egalitate astfel ca va urma o repriza suplimentara de 5 minute.

REPRIZA 3, 1:32 Americanii au superioritate in finalul meciului. Medvedev trimis pe banca pedepselor.

REPRIZA 3, 4:41 Gol anulat rusilor chiar sub privirile ingandurate ale lui Vladimir Putin. Pucul a intrat in poarta americanilor, insa poarta era deplasata din pozitia regulamentara. Nu de aceea s-a anulat golul, ci pentru ca a fost acolo o crosa ridicata.

REPRIZA 3, 7:12 Prima superioritate de care profita rusii. Acelasi Datsyuk marcheaza si reface echilibrul pe tabela.

REPRIZA 3, 10:33 Americanii preiau conducerea prin Pavelski intr-o situatie de superioritate numerica. Radulov se afla pe banca pedepselor.

REPRIZA 3, 16:29 Rusii au din nou un jucator in plus pe gheata. Intra linia speciala care preseaza puternic in treimea americana.

16:16 Incepe ultima repriza a meciului. Rusii au superioritate si ataca in valuri.

REPRIZA 2, 0:09 Patrick Kane este eliminat in ultima secunda a reprizei. Americanii vor incepe in inferioritate ultima repriza a meciului.

REPRIZA 2, 3:26 Americanii restabilesc egalitatea in superioritate numerica. Puc trimis in fata portii si Fowler pune crosa pentru 1-1.

REPRIZA 2, 8:42 Dubla eliminare, cate una in fiecare tabara. Tyutin de la rusi si Backes de la americani sunt trimisi 2 minute pe banca pedepselor.

REPRIZA 2, 10:37 Rusia deschide scorul prin Pavel Datskyuk. Acesta a primit pucul in zona centrala intre doi fundasi americani si finalizeaza cu bara. Nicio sansa pentru portarul american Quick.

REPRIZA 2, 14:07 Ovechkin trimite in doua randuri spre poarta. Rusii ataca in superioritate numerica.

REPRIZA 2, 15:37 Atac rapid al americanilor pornit din propria jumatate. Pucul ajunge la Shattenkirck intr-unul din cercurile aflate in treimea rusa. Prinde Bobrovski. Se joaca pe contre, publicul se incinge si se aude corul suporterilor rusi: "Russia, Russia".

REPRIZA 2, 16:35 Esta randul rusilor sa ameninte poarta adversa. Ovechkin ataca poarta adversa dupa o incrucisare cu Malkin, dar portarul american este la post si respinge.

REPRIZA 2, 17:40 Ratare uriasa a americanilor prin Kessler. Acesta a reluat pe langa poarta din fata portarului advers.

15:22 Incepe repriza a doua. Americanii au inca un minut de superioritate din finalul primei reprize.

REPRIZA 1, 0:20 Americanii termina prima repriza in ofensiva si cu un jucator in plus pe gheata. Portarul rus Bobrovski a avut o dubla interventie salvatoare.

REPRIZA 1, 4:25 Sansa de gol pentru rusi. Malkin aproape de gol, insa jocul este oprit si va fi reluat din treimea neutra.

REPRIZA 1, 7:26 Americanii scapa cu fata curata din momentul de fixare al rusilor. Acestia au preferat un angajament in fata portii in locul unui sut de la distanta.

REPRIZA 1, 9:30 Superioritate numerica pentru rusi dupa ce Blake Wheeler a fost trimis pe banca pedepselor pentru o piedica.

REPRIZA 1, 10:56 Un joc foarte intens, cu actiuni in mare viteza la ambele porti. Un plus pentru americani pana acum, hocheistii de peste ocean amenintand mai mult poarta adversa.

REPRIZA 1, 15:35 Un prim moment tensionat si jucatorii celor doua echipe sunt la un pas de o bataie generala.

14:35 Start de partida. La meci asista peste 10.000 de spectatori.

La Lake Placid in 1960 victoria SUA asupra Uniui Sovietice a fost numita "Miracolul de pe gheata". Acest meci a ramas in memoria americanilor. A fost si ultima oara cand SUA au castigat aurul olimpic la hochei pe gheata.

La mai mult de 30 de an dupa are loc din nou intalnirea intre cele mai putenice doua echipe din turneul de hochei pe gheata olimpic. Pe gheata ruseasca de aceasta data, se anunta un spectacol de zile mari.

"Este o partida foarte importanta pentru noi. O asteptam de ani de zile. Toata lumea asteapta un rezultat mare de la noi", a declarat antrenorul Rusiei, Zinetula Bilyaletdinov.

Meciul are loc de la ora 14:30, live pe onlinespot.ro in aceasta pagina.



SUA invinge Rusia dupa un meci nebun si o decizie controversata la Sochi