JO2014

FOTO Bucuria prematura era sa il coste aurul

Norvegia a fost la cativa microni sa piarda aurul la proba 15km biatlon. Emil Hegle Svendsen s-a bucurat prea repede, iar in spate s-a aflat un vulpoi medaliat de doua ori cu aur la Sochi, venit neauzit si nevazut. Finalul s-a decis la fotografie, desi ambii sportivi au oprit ceasul cu acelasi timp.

Svendsen credea ca e singur si ca a mers atat de bine incat nimic nu se mai putea intampla. Si-a luat timp sa ridice mainile in semnul victoriei, alunecand domol spre linia de sosire.

Numai ca in spate se afla francezul Martin Fourcade, dublu campion olimpic la Sochi. Impus ca un sportiv cu o conditie fizica excelenta (ajungea la final primul si rasufla de parca mersese cativa pasi), Fourcade a dorit al treilea aur. A venit din spate cu toata forta, pe final, si a impins in fata schiul pentru a taia linia de sosire in fata lui Svendsen, care deja se bucura si incetinise.

Momentul a fost surprins si este unul foarte rar. Svendsen se bucura, Fourcade este in cadere, cu schiul impins din care ii sare zapada, dar zambind si sperand sa fi luat un aur nesperat.

Cei doi au terminat cu acelasi timp, 42:29.1, insa Svendsen a primit aurul dupa studierea fotografiei de final.



FOTO Bucuria prematura era sa il coste aurul