Stranieri

Radu Drăgușin a fost prezentat oficial la Tottenham: ”E un vis să joc pentru o astfel de echipă”

Sursă foto: https://twitter.com/SpursOfficial

De joi seara, 11 ianuarie, fundașul Radu Drăgușin este oficial noul jucător al echipei engleze Tottenham Hotspur.

După ore bune de așteptare care a pus pe jar fanii echipei londoneze, toate canalele oficiale de comunicare ale clubului londonez au anunțat transferul lui Radu Drăgușin.

”Simt că este pasul corect. Decizia a fost luată în inima mea. E un vis să joc fotbal la o asemenea echipă. Toată viața mi-am dorit să joc fotbal la cel mai înalt nivel și să joc în Premier League, așa că pot spune că unul dintre visele mele a devenit realitate”, au fost primele cuvinte ale lui Drăgușin în calitate de jucător al lui Tottenham.

Fundașul român în vârstă de 21 de ani va purta tricoul cu numărul 6 și are șansa debutului pe ”Teatrul Viselor” contra celor de la Manchester United la finalul acestei săptămâni, în Premier League.

Gruparea londoneză a plătit clubului italian Genoa suma de 25 de milioane de euro, plus alte cinci milioane de euro reprezentând diverse bonusuri de performanță. Tottenham va ceda și un jucător sub formă de împrumut în tranzacția care include transferul lui Drăgușin.

Pentru Genoa această mutare reprezintă o afacere extrem de profitabilă, în vara lui 2023 Drăgușin fiind transferat de la Juventus pentru doar 5.5 milioane de euro.

Drăgușin a devenit odată cu acest transfer cel mai scump jucător român din toate timpurile, devansând trecerea lui Adrian Mutu de la Parma la Chelsea în 2004 pentru 19 milioane de euro.

Înaintea lui Drăgușin la Tottenham au mai evoluat alți trei jucători români de-a lungul timpului: Ilie Dumitrescu, Gheorghe Popescu și Vlad Chiricheș. 

Citește și: Tottenham, devoratoare de români de-a lungul istoriei

Salariul lui Drăgușin la Tottenham va fi de peste  3 milioane de euro pe sezon. Acesta a refuzat oferta de la Bayern care, potrivit agentului Florin Manea, este substanțial mai mare, undeva la 4-5 milioane de euro salariu pe sezon.



Radu Drăgușin a fost prezentat oficial la Tottenham: ”E un vis să joc pentru o astfel de echipă”