La Liga

Messi si Ronaldo egali la numarul de goluri marcate in La Liga (statistica)

Sursă foto: twitter.com

Comparatia intre Lionel Messi si Cristiano Ronaldo tine in continuare capul de afis, desi cei doi jucatori vorbesc pe fata ca nu exista nicio rivalitate sportiva sau in afara terenului de fotbal.

Cu toate acestea, cifrele desprinse din statisticile celor doi jucatori ii pun pe Messi si Ronaldo intr-o paralela interesanta.

Astfel, din 2009 anul in care Ronaldo a fost transferat de Real Madrid de la Manchester United si pana in prezent atacantul portughez a marcat 270 de goluri in fotbalul spaniol.

Tot atatea goluri a marcat din 2009 si pana in prezent Messi pentru FC Barcelona, cu mentiunea ca atacantul argentinian a stat cu 12 minute in plus pe teren, adica a petrecut pe teren 21.218 minute.

Meciuri jucate

Ronaldo a avut insa nevoie de mai putine meciuri pentru a ajunge la 270 de goluri. Este vorba de 247 de partide, spre deosebire de 252 in ceea ce-l priveste pe Messi.

Cand vine vorba de media minutelor pentru fiecare gol marcat, Ronaldo sta ceva mai bine, cu un gol la 78.54 minute, fata de Messi cu un gol la 78.59 de minute.

De asemenea, Ronaldo este jucatorul cu mai multe suturi la poarta (1348), capitol la care Messi inca n-a atins nici macar o mie (953).

Pase de gol

Messi in schimb este mai darnic cu pasele decisive pentru colegii sai, oferind 104 pase de gol, in timp ce Ronaldo, cunoscut pentru momentele sale de egoism, a dat doar 78 de pase decisive.

Messi este jucatorul cu mai multe sanse de gol create (541), fata de Ronaldo (448).

Din 2009 si pana acum Messi a cucerit de cinci ori campionati, de trei ori Cupa Regelui Spaniei si de doua ori Liga Campionilor. Ronaldo a iesit de doua ori campion cu Real, are doua Cupe ale Regelui si alte doua trofee ale Ligii Campionilor.



Messi si Ronaldo egali la numarul de goluri marcate in La Liga (statistica)