La Liga

Lionel Messi condamnat la inchisoare in Spania

Atacantul argentinian Lionel Messi de la FC Barcelona a fost gasit vinovat pentru evaziune fiscala si condamnat la 21 de luni de inchisoare, anunta presa spanioal miercuri la pranz.

Alaturi de Messi a mai fost condamnat la inchisoare si tatal acestuia, Jorge, pentru aceeasi acuzat ca a fraudat statul spaniol cu 4.1 milioane de euro in perioada 2007-2009.

In plus, cei doi Messi au obligatia de a plati statului spaniol o amenda care se ridica la 3 milioane de euro pentru ca au directionat veniturile obtinute din drepturile de imagine catre firme de tip offshore din Belize si Uruguay.

Cu toate acestea este putin probabil ca Messi sau tatal sau sa ajunga in spatele gratiilor. Potrivit sistemul judiciar spaniol pedepsele de sub 2 ani pot fi ispasite cu suspendare.

Messi a sustinut in timpul procesului desfasurat la Barcelona ca "nu a stiut nimic" de toate acuzatiile care i s-au adus.

Jucatorul Barcelonei se afla in acest moment in vacanta alaturi de familie in Bahamas dupa participarea cu nationala Argentinei la Copa America.



Lionel Messi condamnat la inchisoare in Spania