La Liga

Barcelona obtine o noua victorie in El Clasico si face istorie dupa 88 ani

Sursă foto: https://twitter.com/FCBarcelona

Pentru a doua oara in decurs de doar trei zile Barcelona a repurtat o noua victorie contra rivalei istorice Real Madrid chiar pe Santiago Bernabeu.

Dupa victoria cu 3-0 obtinuta, miercuri, in returul semifinalelor Cupei Regelui Spaniei, rezultat care a calificat-o pe Barcelona in ultimul act al competitiei, de aceasta data trupa blaugrana s-a impus la limita, cu 1-0.

Unicul gol al meciului a fost marcat de croatul Ivan Rakitic in minutul 25 cu o scarita spectaculoasa peste portarul belgian Thibaut Courtois.

Barcelona ajunge la 96 de victorii in El Clasico si, pentru prima data in ultimii 88 ani, o conduce pe Real Madrid la numarul de victorii.

Madrilenii au ramas la cota 95 de succese, de 51 de ori cele doua terminand la egalitate in cele 242 de meciuri directe.

Cu golul marcat sambata seara de Rakitic s-a ajuns la 802 reusite in cel mai tare duel din fotbalul european. Real Madrid are un golaveraj superior, 403-399.

Pentru prima data in istoria confruntarilor cu Barcelona echipa Real Madrid pierde patru meciuri la rand pe teren propriu:

Real Madrid 0-4 Barcelona
Real Madrid 2-3 Barcelona
Real Madrid 0-3 Barcelona
Real Madrid 0-1 Barcelona

Echipa catalana s-a distanta la 12 puncte in clasament de Real Madrid, echipa care ocupa in continuare locul al treilea. Atletico Madrid este a doua la zece puncte in spatele Barcelonei, dar cu un meci mai putin disputat.



Barcelona obtine o noua victorie in El Clasico si face istorie dupa 88 ani