La Liga

Barcelona castiga El Clasico si ramane in lupta pentru titlu

Un hat-trick al lui Messi a ajutat-o pe Barcelona sa invinga un real Madrid aflat in 10 oameni, cu 4-3. Catalanii aveau nevoie de victorie pentru a se patra cu sanse reale in lupta pentru titlul din Primera Division si actuala campioana a Spaniei a obtinut toate cele trei puncte in derby-ul El Clasico desfasurat pe terenul rivalei Real Madrid.

Formatia blaugrana a deschis scorul, dupa care a fost condusa de doua ori, pentru ca in final sa profite de superioritatea numerica pentru a transa disputa.

Meciul de pe Santiago Bernabeu a avut de toate, sapte goluri, un eliminat, trei lovituri de la 11 metri si un hattrick in dreptul lui Lionel Messi.

Anders Iniesta a deschis scorul dupa doar sapte minute din pasa lui Messi cu un sut in forta sub transversala.

Real Madrid a intors rezultatul prin dubla lui Karim Benzema din minutele 21 si 24, francezul profitand de fiecare data de imprecizia fundasului argentinian Javier Mascherano.

Mai intai Benzema s-a inaltat si a reluat cu capul de langa Mascherano din centrarea lui Di Maria, dupa care a profitat de o pozitionare gresita a fundasului sud-american.

Cu doua minute inaintea pauzei, intr-un moment in care jocul Barcelonei nu mergea mai deloc, Messi a iesit la rampa si dintr-o atingere de finete a restabilit egalitatea pastrandu-si formatia in joc.

Barcelona a inceput sus partea secunda, insa cei care au miscat tabela au fost tot jucatorii Realului. Cristiano Ronaldo a obtinut o lovitura de la 11 metri, desi faultul lui Dani Alves a fost in afara careului, si tot el a transformat pentru 3-2 de la punctul cu var.

Momentul decisiv al intalnirii s-a produs in minutul 64, cand Sergio Ramos a provocat o lovitura libera de la 11 metri in duel cu Neymar si a primit cartonasul rosu direct pentru faultul comis din postura de ultim aparator asupra brazilianului.

Messi a transformat precis pe jos si Barcelona era din nou in meci. Mai mult decat atat, trupa blaugrana avea la dispozitie 25 de minute pentru a forta victoria cu un om in plus.

Cu sase minute inaintea finalului Iniesta a fost busculat in careu de catre Carvajal si Messi marca dintr-un nou penalty, de aceasta data transformat la vinclu.

Pana la golul de 4-3 Barcelona a mai avut o bara prin Alves in minutul 74.

In urma acestui succes extrem de important, Barcelona vine la un punct in spatele primelor doua clasate, Real Madrid si Atletico Madrid.



Barcelona castiga El Clasico si ramane in lupta pentru titlu