La Liga

Atletico Madrid revine la conducerea clasamentului din Spania

Doar cateva ore a rezistat FC Barcelona in fruntea clasamentului din Primera Division, mai precis pana la ora jocului dintre Athletic Bilbao si Atletico Madrid.

Echipa lui Diego Simeone a reusit sa castige cu 2-1 pe un teren San Mames, de unde celelalte doua rivale in lupta pentru titlu nu au reusit sa plece cu toate punctele.

Gazdele din Tara Bascilor au avut un start perfect de partida si Iker Muniain avea sa deschida scorul in minutul 5.

Pana la pauza Atletico a restabilit egalitatea prin golgeterul echipei, Diego Costa, acesta scuturand plasa portii lui Bilbao la jumatatea primului mitan.

Atletico a fortat in debutul partii secunde si a mai punctat o data prin Koke.

Portarul belgian Thibault Courtois s-a dovedit in finalul meciului un adevarat inger pazitor pentru echipa lui Diego Simeone.

Goalkeeper-ul imprumutat de la Chelsea a scos formidabil in ultimele minute o minge pe care scria gol, o minge care poate cantari decisiv in economia luptei pentru titlul.

Athletic Bilbao a incheiat partida in inferioritate numerica dupa ce Aymeric Laporte a primit doua cartonase galbene intr-un interval de 15 minute si a fost eliminat. 

Gazdele au mai solicitat si o lovitura de la 11 metri in ultimele minute dupa caderea in careu a lui Toquero in duel cu Arda Turan, dar nu s-a acordat nimic. Doar un cartonas galben vazut de Muniain pentru proteste.

In urma acestui rezultat Atletico Madrid a revenit pe primul loc in clasamentul din Primera Division cu un avans de un punct in fata celor de la FC Barcelona.



Atletico Madrid revine la conducerea clasamentului din Spania