Premier League

Remiză între Liverpool și Arsenal. ”Tunarii” fără șut pe poartă în repriza secundă

Sursă foto: https://twitter.com/LFC

Derby-ul de la vârful clasamentului din Premier League dintre Liverpool și Arsenal s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Un rezultat stabilit încă din prima repriză.

Arsenal a deschis scorul pe Anfield Road prin fundașul Gabriel, în minutul 4, acesta trimițând în poartă cu capul o minge centrată dintr-o lovitură liberă.

Egalarea a fost adusă de egipteanul Mohamed Salah după o fază de toată frumusețea petrecută în minutul 29. Acesta a luat jocul pe cont propriu în flancul drept, a intrat în careu depășindu-l ușor pe Zynchenko și a finalizat cu șut pe colțul scurt aproape de vinclu.

Liverpool a fost echipa mai periculoasă în partea secundă, ratând o mare ocazie în minutul 72 după un contraatac în superioritate numerică, cinci contra doi. Salah a pasat în dreapta pentru Alexander-Arnold, însă acesta a nimerit bara transversală cu o minge lovită nu așa cum și-ar fi dorit.

Portarul David Raya a respins apoi șutul lui Gomez, în minutul 74, pentru ca un minut mai târziu Darwin Nunez să reia cu capul peste poartă după o centrare din corner.

Arsenal n-a avut niciun șut pe poartă în repriza a doua, dar chiar și așa ”tunarii” se mențin la conducerea clasamentului, cu un punct peste Liverpool și Aston Villa, principalele urmăritoare.

Sâmbătă s-au mai disputat alte cinci meciuri în etapa a 18-a din Premier League:

West Ham – Manchester United 2-0

Fulham – Burnley 0-2

Luton – Newcastle 1-0

Nottingham Forrest – Bournemouth 2-3

Tottenham – Everton 2-1.

Următoarea etapă din Premier League va fi tradiționala rundă de Boxing Day, pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun.

 


Remiză între Liverpool și Arsenal. ”Tunarii” fără șut pe poartă în repriza secundă