Premier League

Intrare surpriza in lupta drepturilor tv pentru Liga 1: Eurosport. OFICIAL: Eurosport transmite Premier League in Romania, de pe 21 decembrie

Postul international Eurosport a avut discutii cu seful LPF Gino Iorgulescu despre licitatia drepturilor tv pentru Liga 1, existand interes din partea canalului paneuropean de a achizitiona drepturile de transmitere a meciurilor din prima liga a Romaniei. Mai mult decat atat, Eurosport Romania va transmite din aceasta luna partide din Premier League, singurul campionat puternic din Europa ramas fara acoperire in piata media din tara noastra.

"Am avut o intalnire cu Gino Iorgulescu in care i-am prezentat grupul Eurosport si discutia s-a purtat despre desfasurarea licitatiei pentru drepturile tv din 2014. Ne gandim sa participam la o licitatie, urmarim. Vrem sa marim continutul in Romania si aici principalul interes este fotbalul", a declarat Valentin Macovescu, director de relatii internationale al grupului Eurosport, prezent la discutia cu Iorgulescu de la LPF.

La intalnirea de la LPF a participat si Lorand Prud`homme, directorul de achizitii programe din cadrul Eurosport International.

Licitatia drepturilor tv are loc in 2014, insa nu se stie exact la aceasta ora modul in care partidele din sezonul 2014/2015 si mai departe vor fi vandute.

Valentin Macovescu a facut declaratiile de mai sus in cadrul unei discutii informale ce a avut loc joi la Bucuresti, el avand biroul si lucrand la sediul central Eurosport de la Paris. "Implicarea Eurosport face parte din strategia de a oferi mai mult continut la nivel local, in Romania, pentru a atrage publicul iubitor de sport de la noi din tara", a mai declarat el.

Joi a participat la discutii si Adrian Ilie, omul de baza al Eurosport in Romania, cel care coordoneaza tot ceea ce inseamna Eurosport Romania.

Valentin Macovescu este roman cu cetatenie franceza. El a luat prima oara contact cu Eurosport International in anul 1991, atunci cand a plecat in Franta. Din 1995 a lucrat continuu la Eurosport International.

Premier League, aproape de Romania

Premier League se va vedea doar in Romania. Eurosport a achizitionat drepturile pentru English Premier League pentru 2013 - 2016. Transmisiunile vor incepe de sambata, 21 decembrie.

Versiunea in limba romana a canalului Eurosport va transmite IN DIRECT cele mai interesante partide din cadrul fiecarei etape din Premier League. Vor fi de asemenea transmise ample rezumate ale fiecarei etape.

Grupul Eurosport a achizitionat, de asemenea, drepturile de transmisie pentru Internet si echipamente mobile. Fanii vor putea urmari meciuri IN DIRECT si la cerere si pe Eurosport Player, platforma de transmisie simultana online a Grupului. Serviciul este accesibil pe mobile, PC, tablete si smart TV. Transmisiunile online sunt accesibile doar utilizatorilor din Romania.

Valentin Macovescu, Director Relatii Internationale al Grupului Eurosport, a declarat: “Suntem incantati de achizitionarea drepturilor pentru English Premier League, valabile pentru toate platformele media. Aceasta competitie de top completeaza oferta noastra de evenimente premium pentru Romania. Mai presus de cluburile prestigioase si de starurile sale, English Premier League este recunoscut pe plan international drept unul dintre cele mai populare campionate de fotbal. Suntem nerabdatori sa putem oferi abonatilor din Romania aceasta exceptionala competitie”.

Eurosport ar putea fi preluat de Discovery

Eurosport se afla in dscutii cu Discovery Chanell, cel care detine la acest moment 29% din statia tv internationala. Discovery ar putea anunta curand preluarea a 49 de procente din actiunle postului Eurosport, sau chiar in totalitate. Un anunt oficial va fi facut in ianuarie sau februarie, daca tranzactia se concretizeaza.

"Acest lucru ar deschide pentru Eurosport noi perspective de aborbare la nivel mondial, dar si de concentrare in pietele locale", a mai declarat Valentin Macovescu.



Intrare surpriza in lupta drepturilor tv pentru Liga 1: Eurosport. OFICIAL: Eurosport transmite Premier League in Romania, de pe 21 decembrie