Premier League

Nike incheie contractul cu Manchester United dupa 13 ani

Tricoul din sezonul 2014/2015 este ultimul pe care compania de imbracaminte sportiva Nike apare cu logo-ul pe tricoul lui Manchester United. Dupa 13 ani de zile de colaborare contractul nu a mai fost prelungit.

Intr-o declaratie, americanii au spus ca termenii oferiti pentru prelungire nu au reprezentat o valoare buna pentru actionarii Nike. Cei de la Nike s-au aflat si in centrul unu scandal recent in Anglia, dupa ce au umflat preturile tricourilor echipei nationale a Angliei.

[news-105876]

Se crede ca germanii de la Adidas sau o companie care vine puternic din spate, pe nume Warrior, ii vor inlocui.

United nu s-a calificat in Liga Campionilor pentru prima oara in ultimii 19 ani si a avut cea mai slaba clasare din istoria clubului in Premier League, dupa plecarea antrenorului Sir Alex Ferguson, care a stat pe banca timp de 26 de ani. Echipa a fost preluata de olandezul Louis van Gaal, cel care conduce Olanda in campania de Cupa Mondiala.

Nike semnase primul contract cu United in 2002. In 2014 a prezentat ultimul tricou pe care va aparea cu logo-ul sau.

[news-104398]

Nike au spus ca "Manchester United este un club mare, cu fani pasionati. Orice colaborare cu un club sau o federatie trebuie sa fie benefica mutual, insa termenii oferiti pentru prelungire nu au fost considerat a fi buni de catre actionarii Nike".

Contractul actual era in valoare de 24 de milioane de lire sterline pe an. Contfactul garanta exclusivitatea pentru negocierile de prelungire si oferea dreptul de a castiga contractul in cazul in care se facea o oferta egala ca valoare cu cea venita din alta parte.

Nike a refuzat insa cele £600 de milioane propuse pentru urmatorii 10 ani, o oferta pe care se pare englezii o au din alta parte. Suma este uriasa, avand in vedere ca Adidas plateste £31 de milioane pe sezon celor de la Real Madrid.

Nike nu o duce bine nici pe plan intern, acolo unde are o multime de probleme in China, tara in care isi manufactureaza produsele pe nimic.

[news-106734]



Nike incheie contractul cu Manchester United dupa 13 ani