Premier League

Manchester United a prins loc de Champions League dupa a sasea victorie in opt meciuri de la reluarea Premier League

Sursă foto: https://twitter.com/premierleague/

Sezonul din Premier League s-a incheiat, duminica, dupa etapa a 38-a, una in care miza principala a fost data de lupta in trei pentru ultimele doua locuri de Champions League.

Intreaga atentie a fost captata de duelul dintre Leicester City si Manchester United, partida castigata de formatia pregatita de Ole Gunnar Solsjkaer, cu 2-0.

Au punctat Bruno Fernandes din penalty in minutul 71 si Lingaard in minutul 90+8.

Leicester a ramas in inferioritate numerica in minutul 90+4 dupa eliminarea lui Evans pentru o piedica. Acesta mai avea un galben incasat imediat dupa pauza.

Manchester United incheie astfel sezonul pe locul al treilea in urma unui parcurs fabulos dupa reluarea competitiei intrerupta de pandemia de Covid-19.

“Diavolii” au castigat sase din cele opt meciuri de campionat sustinute intre 19 iunie si 26 iulie.

Chelsea a prins locul patru la finalul sezonului de Premier League si va juca direct in grupele Champions League dupa 2-0 acasa cu Wolverhampton.

Leicester merge in grupele Europa League de pe locul cinci, iar Tottenham va juca in preliminariile Europa League clasandu-se pe sase.

Chelsea si Arsenal vor evolua in finala Cupei Angliei, ceea ce inseamna ca si “tunarii” au obtinut un loc in viitoarea editie a Europa League.

Liverpool, deja campioana de cateva etape bune, a castigat si ultimul meci al sezonului, 3-1 in deplasare cu Newcastle United.

"Cormoranii" au incheiat sezonul cu 32 de victorii in 38 de meciuri, egaland recordul de succese intr-un sezon pentru o campioana a Angliei.

Manchester City, a doua clasata, a facut scor pe teren propriu cu lanterna rosie Norwich City, 5-0.

Au retrogradat in Championship echipele Bournemouth (34 puncte), Watford (34 puncte) si Norwich City (21 puncte).

Aston Villa s-a salvat in extremis de la retrogradare dupa 1-1 pe terenul lui West Ham United.



Manchester United a prins loc de Champions League dupa a sasea victorie in opt meciuri de la reluarea Premier League