Premier League

Manchester City întoarce de la 0-1 și se impune în derby-ul cu Manchester United

Sursă foto: https://twitter.com/ManCity

Echipa pregătită de Pep Guardiola a fost condusă la pauză, dar a punctat de trei ori în partea secundă pentru un 3-1 la final, duminică, în etapa a 27-a din Premier League.

Marcus Rashford a deschis scorul în minutul 8 cu un șut senzațional din afara careului. O fază pornită de la degajarea lungă a portarului Andre Onana spre Bruno Fernandes. Acesta a așteptat urcarea lui Rashford care n-a stat prea mult pe gânduri și a trimis un șut sănătos din afara careului aproape de vinclu.

Manchester United a rezistat până la pauză și a intrat cu avantaj minim după primele 45 de minute. Aceasta după ce Erling Haaland a ratat cea mai mare ocazie a sezonului, probabil, când din câțiva metri a trimis cu latul peste poartă la centrarea lui Phil Foden.

”Cetățenii” au restabilit egalitatea la 11 minute după pauză după o fază de atac pozițional. Foden a intrat din dreapta în centru și a scuturat plasa cu un șut spectaculos în dreapta lui Onana.

Același Foden a adus-o pe Manchester City în avantaj cu zece minute înaintea finalului, de această dată cu o execuție din interiorul careului pe jos.

Haaland s-a revanșat în minutul 90+1 finalizând cu latul din careu o minge pe care cei de la Manchester United au pierdut-o cu ușurință pe faza de construcție.

Manchester City rămâne pe doi în clasamentul din Premier League după acest succes, la un punct în urma liderului Liverpool, în timp ce Manchester United ocupă în continuare locul șase.



Manchester City întoarce de la 0-1 și se impune în derby-ul cu Manchester United