Premier League

Klopp spune că meciul Tottenham – Liverpool ar trebui rejucat

Sursă foto: https://twitter.com/Watch_LFC

Un meci câștigat de Tottenham cu 2-1, dar în care cei de la Liverpool au avut un gol regulamentar anulat în mod eronat după o eroare de comunicare între arbitrul de centru și oamenii din camera VAR.

La 0-0, în inferioritate numerică, Liverpool a marcat prin Luis Diaz, jucător pornit din poziție regulamentară la pasa lui Mo Salah.

De la margine arbitrul asistent a ridicat fanionul semnalizând în mod eronat o poziție afară din joc la Diaz.

Faza a fost verificată din camera VAR și jocul a continuat după apariția mesajului ”verificare completă”, ceea ce a însemnat că decizia din teren a rămas valabilă și golul lui Diaz a fost anulat.

Explicația oamenilor din arbitrajul englez a fost că o ”eroare umană majoră” a avut loc. Pe site-ul oficial al Premier League a apărut și stenograma conversației din camera VAR la golul lui Diaz.

Ce s-a întâmplat mai exact?

Dintr-o neatenție cei din camera VAR nu au văzut că golul lui Diaz a fost anulat după semnalizarea tușierului și au crezut că odată cu încheierea verificării golul a fost acordat, faza fiind una regulamentară.

Ulterior reluării meciului n-au mai putut interveni pentru a le acorda golul celor de la Liverpool.

Klopp vrea rejucare

Managerul german al celor de la Liverpool, carismaticul Jurgen Klopp, susține că meciul cu Tottenham ar trebui rejucat în condițiile acestei erori majore.

”Nu au făcut-o intenționat și nu trebuie să uităm asta. Da, a fost o eroare, o eroare evidentă. Cred că ar trebui să existe niște soluții și mai cred că acest meci ar trebui rejucat, deși nu cred că se va întâmpla asta. Din ce-mi amintesc așa ceva nu s-a mai petrecut în istoria fotbalului, așa că de ce s-ar rejuca acum”, a spus tehnicianul german în vârstă de 56 de ani.



Klopp spune că meciul Tottenham – Liverpool ar trebui rejucat