Premier League

Investitori din Qatar vor sa cumpere Manchester United

Sursă foto: https://twitter.com/ChronicleNUFC

Clubul englez a fost scos la vanzare de familia americana Glazer si pana acum o singura entitate a facut o oferta.

Este vorba de compania INEOS, insa presa britanica vorbeste de un interes major din partea unor investitori din Qatar.

Publicatia Daily Mail anunta ca in zilele urmatoare familia Glazer va primi oferta din partea oamenilor de afaceri din Qatar, iar fanii lui Manchester United au inceput deja sa viseze la transferuri stelare.

Sase miliarde de lire sterline spera sa obtina familia Glazer in urma cedarii clubului de pe Old Trafford.

Presa engleza bate moneda pe faptul ca monarhul aflat in fruntea Qatarului, Seicul Tamim bin Hamad Al Thani este un fan declarat al echipei Manchester United.

Familia conducatoare din Qatar mai are in portofoliu clubul Paris Saint-Germain, ori aceeasi entitate nu poate detine doua echipe care concureaza in aceeasi competitie.

Manchester United si PSG se pot intalni in cupele europene, ceea ce inseamna ca in fruntea clubului englez ar putea fi instalat un conducator aparent privat fara legatura cu familia regala din Qatar.

Familia Al Thani a dorit sa cumpere clubul Manchester United in 2011, insa oferta de un miliard de lire sterline a fost respinsa de familia Glazers.

In acelasi an, familia conducatoare din Qatar a achizitionat 70 de procente din clubul francez PSG, transformand echipa din una care se zbatea in anonimat intr-o forta a Hexagonului cu pretentii la castigarea Champions League.



Investitori din Qatar vor sa cumpere Manchester United