Premier League

De cati pasi e nevoie pentru executarea unui penalty. De la Petrescu la Pogba!

Sursă foto: twitter.com/

O intrebare cel putin curioasa la prima vedere, dar care poate genera o analiza interesanta.

Daca ne amintim de Dan Petrescu la San Francisco in 1994 contra Suediei la Cupa Mondiala, raspunsul ar fi unul destul de simplu. Un singur pas!

Francezul Paul Pogba reinventeaza insa executarea loviturilor de la 11 metri si aplica o tehnica personala. Mijlocasul de la Manchester United bate pasi marunti si aproape pe loc in timp ce se apropie de punctul cu var.

O strategie prin care pune la grea incercare nervii portarului aflat pe linia portii, dar si rabdarea fanilor aflati in tribune sau in fata ecranelor tv.

In acest sezon Pogba a executat cinci lovituri de la 11 metri si a facut, atentie, 92 de pasi calculat, o medie de 18.4 pasi la fiecare penalty executat, anunta BBC.

Recordul a fost atins la meciul cu Everton de duminica seara, cand Pogba a facut 26 de pasi pentru a rata lovitura. E drept ca pe urmarirea balonului respins in fata acelasi jucator a impins mingea in poarta.

O comparatie cu Usain Bolt in perioada cand acesta era regele sprintului in atletism arata ca lui Pogba i-a luat mai mult timp sa execute penalty cu Everton decat lui Bolt sa acopere suta de metri!

In cele din urma Manchester United s-a impus, cu 2-1, iar Pogba a rasuflat usurat terminand meciul cu gol si pasa de gol la reusita de 2-0 a conationalului Anthony Martial.



De cati pasi e nevoie pentru executarea unui penalty. De la Petrescu la Pogba!