Premier League

City castiga pe terenul lui United in derby-ul orasului Manchester

Victorie cu 2-1 pentru Manchester City, sambata dupa-amiaza, in meciul cu Manchester United disputat pe Old Trafford in etapa a 4-a din Premier League.

Un derby decis inca din prima repriza de golurile marcate pentru “cetateni” de belgianul De Bruyne si nigernianul Ihenacho.

Zlatan Ibrahimovic continua traditia golurilor marcate la debut in derby-uri si a redus din diferenta in finalul primei reprize cu un voleu din marginea careului la o minge scapata din brate de portarul advers Bravo.

Pep Guardiola l-a surprins pe omologul sau Jose Mourinho cu sistemul de start 4-1-4-1, o asezare prin care City a dominat categoric meciul in prima repriza sufocand-o pe United.

Mourinho a mutat la pauza prin introducerea lui Herrera si Rashford in locul apaticilor Lingard si Mkhitaryan, iar jocul lui United s-a schimbat mult in bine.

Gazdele de pe Old Trafford s-au aruncat ca un tavalug asupra careului advers, dar a lipsit doar golul valabil, pentru ca Rashford a reusit sa marcheze, insa reusita a fost invalidata pentru o pozitie de offiside in care se afla Ibrahimovic.

City a jucat pe cartea contraatacului si nu mult a lipsit sa inchida meciul cu doua ocazii mari in minutele 74 si 75. Mai intai De Bruyne a sutat in bara, pentru ca imediat dupa Silva sa suteze putin peste poarta.

Guardiola ajunge la sase meciuri castigate la rand in toate competitiile de la debutul pe banca lui Manchester City, in timp ce Mourinho contabilizeaza prima infrangere la United.

Guardiola inca n-a pierdut vreun meci ca antrenor in fata lui Manchester United (7 partide, 5 victorii si 2 remize).



City castiga pe terenul lui United in derby-ul orasului Manchester