Premier League

Adidas plateste €880 de milioane catre Manchester United

Adidas a semnat cu Manchester United un contract valabil pe 10 ani, in cadrul caruia isi va afisa logo-ul pe tricourile lui Manchester United contra sumei de 880 de milioane de euro. Saptamanile trecute, Nike anuntase ca va renunta la sponsorizarea clubului englez.

Adidas va plati celor de la United dublu fata de cat le oferea Nike. Compania germana a bifat si finala Cupei Mondiale, acolo unde Germania si Argentina au purtat echipamente Adidas.

Nike, cea mai mare companie din lume pe piata de echipament sportiv, ramane in urma Adidas pe segmentul fotbal, dupa oprirea parteneriatului cu Manchester United.

[news-108097]

Firma americana va oferi in sezonul 2014/2015 ultimele echipamente pentru United, dupa un contract care a durat 13 ani. Din 2015/2016, timp de zece ani, echipamentul lui United le va apartine celor de la Adidas.

CEO-ul Adidas, Herbert Hainer, a declarat ca "asteptam vanzari de aproape doua miliarde de euro in cei zece ani de parteneriat".

Adidas a semnat cu cei de la Manchester United in ciuda deteriorarii situatiei sportive a clubului, survenite la scurt timp de la demisia lui Alex Ferguson din 2013. United a esuat sezonul trecut in campionat si Cupa, ratand si calificarea in grupele Ligii Campionilor, ceea ce le-a adus un minus de 45 de milioane de euro din drepturile tv.

[news-106734]

Contractul cu Nike era in valoare de 29 de milioane de euro pe an - 383 de milioane in cei 13 ani, insa americanii au platit in ultimii trei ani cate 43 de miloane de euro gratie profitului realizat din vanzarile echipamentului celor de la United.

Cele 88 de milioane de euro platite anual de Adidas celor de la United vor deveni principala sursa de venit a clubului, depasind cele 81 de milioane de euro pe care clubul le incaseaza din drepturile tv anual.



Adidas plateste €880 de milioane catre Manchester United