Liga 1

Viitorul a "patinat" bine la Brasov. Dumnezeu nu a fost de partea stegarilor nici la fotbal

Viitorul a invins FC Brasov in deplasare, scor 3-1, intr-un meci amanat cu o ora din cauza impracticabilitatii terenului. Gazdele nu au dat drumul la sistemul de incalzire, decat poate in visele presedintelui Constantin Zotta, iar Bonilla i-a sanctionat la ultima faza a primei parti. Pana atunci, Ionut Mitrita (26) deschisese scorul la o patrundere centrala, fiind urmat Aganovic, cu reusita de 1-1 (33). Mitrea si-a trecut numele pe lista marcatorilor in prelungiri, transformand un penalti obtinut de Benzar. Zotta, un Victor Ponta in devenire, a oferit declaratia zilei: "Nu ne putem pune cu Dumnezeu!", cu referire la faptul ca instalatia de incalzire nu a avut randamentul scontat, intarziind startul jocului.

Calitatea gazonului brasovean, usor inghetat si acoperit de zapada, l-a impins pe arbitrul Marian Balaci, din Drobeta Turnu Severin, sa amane startul cu o ora. Suporterii formatiei gazda s-au mobilizat extraordinar, alaturi de presedintele Constantin Zotta, care a pus la randul lui mana pe lopata, iar FC Brasov-Viitorul a inceput de la 16:30.

Aganovic a dezghetat jocul de sub Timpa cu un prim sut periculos spre poarta lui Buzbuchi, care a respins in lateral din marginea careului mic (11).

Cristian Daminuta a oferit primul moment fierbinte la buturile lui Iacob, in minutul 19, la o lovitura libera a oaspetilor. Fostul jucator al lui Internazionale Milano a fortat coltul scurt printr-o executie puternica, blocata de portarul "stegarilor" la radacina barei.

Cinci minute mai tarziu, Ionut Mitrita a profitat de o desincronizare a defensivei brasovene si l-a invins pe Iacob in situatie de unu la unu.

Liviu Ganea putea restabili egalitatea, in minutul 30, cand a trimis peste bara transversala dintr-o pozitie favorabila.

De acest lucru avea sa se ocupe Aganovic, la urmatorul atac consistent al ardelenilor. Constantinescu a trimis inalt in careu pentru Ganea, care a asezat cu capul pentru Aganovic, autorul reusitei de 1-1. Buzbuchi nu a avut cum sa intervina la sutul plasat, din interiorul careului, al mijlocasului lui FC Brasov.

Bonilla a readus Viitorul in avantaj la ultima faza a primei reprize. Salvadorianul a speculat momentul alunecarii lui Diogo Santos, in marginea careului, si a punctat pentru 1-2 singur cu Iacob.

Meciul s-a reluat cu o ocazie incredibila la poarta Viitorului. Grigorie, singur pe 6 metri, nu a fost capabil sa reia in plasa mingea centrata de pe dreapta de tanarul Enceanu.

Santos si-a continuat prestatia indoielnica gresind din nou in fata lui Bonilla, blocat de aceasta data de portarul gazdelor.

Madeira a trecut aproape de gol, in minutul 72, cand a pus latul peste poarta din zona punctului de la 11 metri.

Capitanul Viitorului a stabilit scorul final in ultimul minut de prelungire. Benzar a obtinut o lovitura de pedeapsa, iar Mitrea a transformat cu siguranta.

FC Brasov: Iacob - Vagner, Machado, Santos (Leko 63), Serginho - Madeira (Straut 78), Grigorie - Constantinescu, Enceanu (Ciocalteu 57), Aganovic - L. Ganea

Viitorul: Buzbuchi - Manea, Tiru, Mamele, Mitrea - Pana, Daminuta - Vina (Benzar 46), Tanase, Mitrita (C. Perju 58) - Bonilla (R. Marin 72)

Arbitru: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin)

Cartonase galbene: R. Machado 44, Serginho 69/ Mitrea 49, Bonilla 51

Cartonase rosii: -

Stadion: Tineretului (Brasov)

Spectatori: 200



Viitorul a "patinat" bine la Brasov. Dumnezeu nu a fost de partea stegarilor nici la fotbal