Liga 1

Victorie chinuita a Astrei cu Ceahlaul

Astra s-a impus la limita in fata Ceahlaului, scor 2-1, in primul meci castigat de ucraineanul Oleg Protasov de la revenirea in fotbalului romanesc. Budescu a deschis scorul de la punctul cu var, iar Andrei Pavel a egalat imediat dupa pauza. Bukari a fost decisiv pentru giurgiuveni, la capatul unui joc care curgea spre o remiza.

Giurgiuvenii au inceput meciul printr-o dominare categorica, in conditiile in care posesia balonului din primele 15 minute afisa un procent de 75% in favoarea gazdelor. 

Calancea s-a remarcat la putin timp dupa fluierul de start al lui Andrei Chivulete, cand a respins rand pe rand suturile lui Budescu si Enache.

La mijlocul reprizei, Pliatsikas, profitand de marcajul lejer al mijlocasilor Ceahlaului, a trimis la un metru peste transversala de la aproximativ 28 de metri.

In minutul 25, Andrei Dumitras si-a propus sa il surprinda pe Silviu Lung cu o executie din marginea careului, insa balonul s-a izbit de plasa laterala.

Jocul s-a mutat imediat in careul opus, de unde Budescu nu a fost capabil sa reia corespunzator cu capul dintr-o pozitie favorabila. Calancea a fost salvat de imprecizia la finalizare a decarului Astrei, fara gol inscris din etapa a VI-a.

Scorul pauzei, 1-0 pentru Astra, a fost stabilit de Constantin Budescu din penalti, dictat aparent usor in urma unui fault comis de Andrei Marc asupra lui Valerica Gaman.

Andrei Pavel a restabilit egalitatea, in minutul 51, dupa ce a profitat de o preluare gresita in propriul careu a lui Yahaya. Stefanescu a fost faultat de jucatorul Astrei, insa Pavel a aparut bine din spate si a trimis pentru 1-1.

Atacurile preponderent previzibile ale giurgiuvenilor din partea secunda puteau fi amendate din nou de Pavel, cu douazeci de minute inainte de final. Grecul Pliatsikas a trimis moale spre Lung, iar Pavel a trecut milimetric pe langa reluarea de 1-2.

Ghanezul Bukari a dat lovitura decisiva, spre final, cu un sut surprinzator pe coltul scurt al portii lui Calancea. Mingea a mers langa bara, iar plonjonul tarziu al goalkeeperului basarabean a devenit inutil. 

Astra castiga dupa patru etape de seceta, aceasta fiind si prima victorie a lui Oleg Protasov in calitate de antrenor al vicecampioanei.

Astra: Lung jr. - Pliatsikas, Gaman, Yahaya, Joaozinho - Seto (Florescu 73), Laban - Enache, Cristescu (Bukari 57), De Amorim - Budescu (D. Alibec 80)
Rezerve: Arabatzis, Rus, Alibec, Al. Ionita II, Florescu, Bukari

Ceahlaul: Calancea - Dumitras, Marc, Ichim, Slavickas - Tabacariu (R. Caruta 86), Onciu - Popadiuc (Tepes 68), Stefanescu, Margina - Pavel (Mandrusca 89)
Rezerve: Jovic, Gheorghiu, Gorea, Caruta, Mateciuc, Tepes, Mandrusca

Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucuresti)

Cartonase galbene: Joazinho 40, Budescu 42, Pliatsikas 53/ A. Pavel 16, Margina 42, Marc 43, Slavickas 90+1

Cartonase rosii: -

Stadion: Marin Anastasovici (Giurgiu)



Victorie chinuita a Astrei cu Ceahlaul