Liga 1

Universitatea Cluj, cu un picior si jumatate in liga secunda

Universitatea Cluj a pierdut 2 puncte extrem de importante in lupta pentru evitarea retrogradarii, 0-0 cu Astra lui Sumudica, in epilogul rundei a 32-a si va fi nevoita in curand sa isi faca bagajele pentru liga secunda. Vlad Morar a fost cel mai incisiv om al gazdelor, in timp ce oaspetii, desi au mizat mult pe contraatac, au dat pe parcursul confruntarii impresia ca s-ar multumi fara probleme si cu un rezultat de egalitate. Ceea ce au si facut.

Vlad Morar si brazilianul De Amorim au fost la originea primelor situatii de poarta in confruntarea de pe Cluj Arena. In prima faza, De Amorim a reluat in blocaj dintr-o pozitie promitatoare.

Vlad Morar, in schimb, a trecut destul de aproape pe langa deschiderea scorului, dupa o deviere interesanta din cativa metri, la un balon centrat excelent de Raul Ciupe.

Acelasi Vlad Morar, la mijlocul reprizei, a trimis razant cu stalpul din dreapta lui Gavrilas. Totul dupa o actiune de atac rapida a gazdelor.

Dialogul dintre Morar si portarul Astrei a continuat si dupa pauza. Primul a reluat in plasa laterala dintr-o pozitie foarte buna de a marca.

A treia oara nu a fost cu noroc pentru mijlocasul ofensiv al "Sepcilor Rosii", blocat in ultimul moment de inlocuitorul lui Silviu Lung jr, Gavrilas.

Introdus de doar cateva momente pe teren, Danu Spataru a creat panica la poarta lui Dolha. Cel care l-a inlocuit pe slovacul Veselovsky, accidentat si transportat la ambulanta, a acoperit bine coltul scurt si a respins.

Dolha a mai avut o parada spectaculoasa si in fata lui Denis Alibec, iar U Cluj-Astra s-a incheiat nedecis, 0-0, pe fondul unor contre neinspirate ale oaspetilor pana in final.

U Cluj: Veselovsky (Dolha 49) - Ciupe, Neag, Skvorc, Bambara - Costin (V. Lemnaru 78), Munteanu - Viveiros, Morar, Ceppelini - Castillion (Mengolo 46)

Rezerve: Dolha, Lemnaru, Jovanovic, Cristocea, Kovacs, Mengolo, Calcan

Astra: Gavrilas - Enache, Ben Youssef, Oros, Junior Morais - Florescu, Laban - Tembo (Pinto 84), Alibec (Rosu 77), De Amorim - Fatai (D.  Spataru 69)

Rezerve: Lung, Rauta, Chitu, Pinto, Rosu, Spataru, Nicorescu

Arbitru: Cristi Balaj (Baia Mare)

Cartonase galbene: Viveiros 15, Castillion 41, Mengolo 52/ Fatai 8, D. Alibec 50

Cartonase rosii: -

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca)



Universitatea Cluj, cu un picior si jumatate in liga secunda