Liga 1

Unde a gresit Lupescu in alegerile de la FRF. Doua erori majore

Sursă foto: twitter.com

Ionut Lupescu, reprezentantul Generatiei de Aur si speranta multora pentru redresarea fotbalului romanesc, a fost invins detasat de actualul presedinte Razvan Burleanu.

Revenit in Romania de pe o functie de conducere in cadrul UEFA, Lupescu a pozat intr-un fel de “salvatore de la patria”, omul care sa compenseze disparitia din peisaj a lui Gheorghe Popescu din urma cu patru ani, ne amintim condamnat in Dosarul Transferurilor cu o zi inaintea alegerilor de la FRF.

Din postura de amfitrion, Burleanu a dominat alegerile si a obtinut 168 de voturi, respectiv victoria din primul tur. Anticipase intre 160 si 170 de voturi primite, iar numarul obtinut arata ca Burleanu n-a stat cu mainile in san in cei patru ani la Casa Fotbalului si, din “pustiul” necunoscut in varsta de doar 29 ani a devenit un “tanar cu mintea batrana”, pentru a-l cita pe Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru international.

Revenind la Lupescu, acesta a comis doua erori majore in perioada care a precedat momentul culminant al scrutinului din 18 aprilie.

“Am simtit ca am datoria sa vin si sa incerc. Ma simt implinit ca am incercat, altfel as fi regretat”, a spus Lupescu la rece, dupa ce a trecut unda de soc a anuntului ca Burleanu ramane in functie.

Consideram ca doua momente l-au tras in jos pe Lupescu si au inclinat decisiv balanta in aceste alegeri.

Mai intai Lupescu a gresit cand s-a afisat in campanie cu Mircea Sandu, tocmai omul pe care Burleanu il inlocuia in urma cu patru. Sandu, omul sistem care condusese FRF dupa Revolutie si care a parasit scena doar atunci cand a vrut sau cand i-a fost sugerat ca e momentul sa faca pasul inapoi.

Pentru multi dintre electori, probabil, revenirea lui Sandu in anturajul lui Lupescu din campanie a fost perceputa ca o intoarcere a acestuia la butoate si ca astfel Lupescu n-ar fi decat o marioneta in mainile “Nasului”.

In al doilea rand, Lupescu a gresit cand a apelat la sprijinul politic al lui Liviu Dragnea, presedintele partidului de guvernamant, el insusi un personaj destul de controversat si de contestat in peisajul public din Romania.

Astfel, Burleanu, dincolo de consoliderea puterii din ultimii patru ani, n-a facut decat sa culeaga roadele erorilor facute de principalul sau contracandidat.



Unde a gresit Lupescu in alegerile de la FRF. Doua erori majore