Liga 1

Un meci de Liga 1 sub lupa Departamentului de Integritate și Antifraudă din cadrul FRF. Dosarul a ajuns la Poliție și Parchet

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCDinamoOfficial/

Partida dintre CS Mioveni și Dinamo din faza playout a sezonului precedent din Liga 1 a ridicat unele semne de întrebare cu privire la existența unor tentativă de fraudă.

CS Mioveni a câștigat respectivul meci, cu 2-0, însă în centrul atenției a ajuns Steliano Filip, căpitanul lui Dinamo la respectiva partidă.

Acesta a făcut mai multe faulturi, unele inexplicabile, în debutul meciului, alegându-se în cele din urmă cu un cartonaș galben. Era minutul 23 când a fost avertizat Filip, pentru ca până la finalul meciului acesta să nu mai comită nici măcar un fault banal de joc.

La momentul respectiv alertele din domeniul pariurilor sportive s-au activat din cauza volumului mare de pariuri plasate pe primirea celui dintâi cartonaș galben din meci de către Steliano Filip, respectiv pe acordarea primului cartonaș galben în meci până la minutul 25.

Avertizarea a venit din partea International Betting Integrity Association (IBIA), un ONG britanic care colaborează cu marile case de pariuri pentru combaterea corupției din sport prin pariuri ilicite.

”Vă putem confirma faptul că Departamentul de Integritate și Antifraudă din cadrul FRF a demarat o anchetă pe seama partidei menționate și că rezultatele acesteia au fost înaintate organelor abilitate”, a confirmat FRF pentru Gsp existența unei anchete pe marginea meciului mai sus amintit.

Dosarul se află în prezent pe masa procurorilor de pe lângă Parchetul Timiș, cu Steliano Filip principal nume în dosar, după cum anunță sursa menționată mai sus.

Steliano Filip evolează în prezent pentru formația maghiară Mezokovezd.



Un meci de Liga 1 sub lupa Departamentului de Integritate și Antifraudă din cadrul FRF. Dosarul a ajuns la Poliție și Parchet