Liga 1

TAS a decis campioana din Liga 1: Viitorul ramane cu titlul!

Miercuri au avut loc la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne (Elvetia) audierile in procesul intentat de Steaua contra Federatiei Romane (FRF) de Fotbal in ceea ce priveste decizia de a acorda titlul pentru Liga 1, sezonul 2016/2017. Verdictul a fost dat in cursul diminetii de joi.

UPDATE, Joi 12:15 TAS a anuntat ca Viitorul Constanta este campioana de drept a Romaniei! Decizia este finala si irevocabila.

"Am avut emotii, a fost un examen complicat. E o decizie de normalitate, era nefiresc ca niste reglementari ale FRF si LPF sa fie sterse cu buretele. Ne-am fi dus prea mult in lumea a treia spre a patra", a declarat Cristian Bivolaru, directorul sportiv al celor de la Viitorul la postul tv sport.ro

"Asteptam tragerea la sorti de vineri, dar sunt convins ca ne vom prezenta bine si ca vom ajunge cel putin in grupele Europa League", a adaugat Bivolaru.

Citeste si: A jucat Steaua cartea gresita la TAS?


Miercuri, dupa cele cinci ore de audieri, TAS a ramas in pronuntare pentru verdict.

Procesul pentru titlul Ligii 1 a fost intentat de FCSB la TAS, dupa ce FRF a decis sa acorde campionatul 2016/2017 echipei Viitorul Constanta, bazandu-se pe un regulament ambiguu.

Regulamentul nu prevedea explicit daca, in cazul egalitatii de puncte de la finalul playoff-ului, criteriul de departajare tinand cont de meciurile directe intre echipele aflate la egalitate este cel al partidelor disputate in sezonul regulat, playoff sau intreg campionatul. 

Citește și: Ce spune regulamentul belgian într-un caz similar FCSB - Steaua?

TAS va decide practic daca acest criteriu de departajare tinand cont de meciurile directe, intre FCSB si Steaua, se refera la sezonul regulat, playoff sau intreg campionatul.

FRF a considerat ca meciurile directe se refera la playoff, acolo unde Viitorul Constanta a fost superioara. Daca TAS va hotari, de exemplu, ca meciurile directe trebuie raportate la sezonul regulat, atunci titlul va merge catre FCSB.

Apararea FRF la TAS se bazeaza pe faptul ca a supus la vot anterior momentului decernarii trofeului modul de acordare a titlului de campioana din Liga 1, iar cluburile au votat in favoarea departajarii pe baza meciurilor directe din playoff.

Steaua a avut în sezonul regulat o victorie și un egal cu Viitorul, dar in playoff constantenii au castigat un meci si au obtinut un egal contra celor de la FCSB.



TAS a decis campioana din Liga 1: Viitorul ramane cu titlul!