Liga 1

Surpriza in Gruia: CFR Cluj pierde puncte cu Botosani

Sursă foto: facebook.com/cfr1907

CFR Cluj si FC Botosani au terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), in primul meci al sezonului 2018/2019 in Liga 1 Betano. Asa am trait CFR Cluj - FC Botosani 1-1.

CFR Cluj a inceput in ofensiva si dupa doar patru minute de la primul fluier al centralului Marcel Birsan campioana sezonului trecut rata deschiderea scorului. Centrare din stanga si Tucudean a reluat spectaculos cu capul spre prima bara, mingea fiind respinsa in corner de Pap.

In minutul 16 gazdele au trecut din nou pe langa gol la mingea sutata de Manea din afara careului. Acelasi Pap le-a refuzat golul gazdelor.

CFR a ramas periculoasa la fazele fixe si Omrani a irosit la randul sau o buna sansa de gol in minutul 20 dupa o centrare din corner.

In cele din urma presiunea gazdelor s-a materializat pe tabela de asemenea dupa o faza fixa. Minge a ajuns in flanc la Camora si acesta a centrat ideal pentru detenta impresionanta a lui Vinicius. 1-0 pentru CFR din minutul 16.

Botosaniul a aparut prima data la poarta lui Arlauskis abia in minutul 28 cand, dupa primul corner al meciului pentru moldoveni, Burca a ratat de putin egalarea din centrarea lui Roman I.

La trei minute dupa pauza echipa lui Costel Enache restabilea egalitatea prin Fulop, jucator care impingea in poarta din sase metri minge trimisa cu capul de Roman II, atacant venit in aceasta vara de la Craiova.

Un gol care i-a debusolat pe clujeni, care minute bune nu si-au mai gasit ritmul pe teren. Pe masura trecerii timpului actiunile ofensive ale gazdelor s-au intensificat, insa Pap s-a opus din nou golului in minutul 75.

Ratare monumentala a oaspetilor prin Fulope pe contraatac. Gasit excelent de o pasa a lui Golofca, Fulop a trimis pe langa poarta.

La cealalta poarta Pap a facut meciul vietii si s-a opus golului la reluarea nefericita a lui Burca spre propria poarta in minutul 84.

FC Botosani ramane fara victorie in Gruia, dar obtine a doua remiza pe terenul celor de la CFR Cluj.

Caseta tehnica

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora – Hoban (Males ’81), Djokovic (Costache ’60), Culio – Deac (De Luca ‘90+2), Ţucudean, Omrani. Antrenor: Edward Iordănescu;

FC Botoşani: Pap – Patache, Miron, Burcă, Soiledis – Rodriguez, Oaidă – Roman (Chitoşcă ’70), Fulop (Dumitraş ’82), Golofca (Chindriş ‘90+4) – M. Roman II. Antrenor: Costel Enache;

Cartonaşe galbene: Djokovic ’59 / Oaidă ’19, Roman ’45, Soiledis ’52, Roman II ’85, Rodriguez ‘86;

Meciul a fost arbitrat de Marcel Bîrsan.



Surpriza in Gruia: CFR Cluj pierde puncte cu Botosani