Liga 1

"Stegarii" castiga derbiul Brasovului mai clar decat spune scorul

FC Brasov a trecut la limita, scor 2-1, de Corona Brasov pe "Tineretului" in fata a 3000 de suporteri, in mare parte fani ai oaspetilor, care au asistat la o sarabanda de ocazii la poarta lui Remus Danalache in prima repriza, finalul fiind unul incitant, dupa ce Sergiu Bus a redus din diferenta cu douazeci de minute inainte de ultimul fluier al lui George Gaman. Pentru FC Brasov au inscris Mateiu si Buga, in conditiile in care scorul pauzei putea fi unul de 5-6 la 0 in favoarea formatiei antrenate de Ilie Stan, dupa ce goalkeeperul nou-promovatei a reusit imposibilul in multe randuri.

Stegarii au avut un start mai bun de partida, Mugurel Buga ratand inca din minutul 3 o ocazie importanta. Andrei Cristea a trimis frumos in marginea careului mic, de unde fostul rapidist a reluat defectuos cu capul.

La capatul a trei lovituri de colt consecutive, Sergiu Oltean a deviat nefericit spre propria poarta, intinzandu-l serios pe Danalache, care a parat in lateral.

Declicul s-a produs in minutul 18, cand Andrei Cristea i-a oferit o pasa decisiva lui Mateiu, care a trimis fara probleme in plasa din 7-8 metri, 0-1.

Trei minute mai tarziu, Mugurel Buga s-a desprins de marcajul fundasilor adversi, insa nu i-a iesit scarita peste Danalache. Portarul Coronei a intervenit providential, anuland un gol ca si facut.

Scenariul avea sa se repete si in minutul 24, cand Buga si-a pierdut din nou capul in fata lui Danalache, autorul unei interventii excelente singur cu experimentatul jucator al Brasovului.

Danalache si-a continuat prestatia cu alte parade exceptionale, dar nu a mai avut ce face cu cinci minute de pauza, dupa ce Mugurel Buga a pus latul in poarta ramasa goala (0-2).

Pe fondul unei retrageri in defensiva a Brasovului, Corona a revenit in joc la mijlocul partii secunde, dupa o bara a lui Miranda. Atacul s-a mutat pe partea dreapta, cu Neacsa depasindu-si in dribling adversarul direct si centrand perfect pentru Sergiu Bus, care i-a luat fata lui Bordea, inlocuitorul lui Daniel Mutu (accidentat), si a punctat pentru 1-2 printr-o lovitura de cap din apropiere.

Cu sapte minute inainte de final, Andrei Cristea a mai irosit o ocazie rarisima a oaspetilor, nereusind sa cadreze din marginea careului mic, fara marcaj.

Corona putea obtine remiza, in minutul 90, dupa ce sutul lui Brata a trecut razant cu stalpul din stanga lui Bordea.

CORONA: Danalache - Martac, Al. Tudose, Asanovic (R. Damian 40'), Arce - Dalbea, Vl. Munteanu (Aguirre 79'), Miranda - H. Popa (Neacsa 57'), Sg. Bus, Brata

Antrenor: Ionel Gane

Rezerve: Al. Tanase, Rodriguez, R. Damian, Stanescu, Neacsa, Braganca, Aguirre

FC BRASOV: D. Mutu (Bordea 61') - Vagner, Machado, Sg. Oltean, Serginho - Dias, Mateiu (B. Madeira 59'), Aganovic, Surdu - A. Cristea (Fonseca 84'), Buga

Antrenor: Ilie Stan

Rezerve: Bordea, I. Popa, Manea, Fonseca, Moraru, Diogo Santos, Madeira

Arbitri: George Gaman, Octavian Sovre si Sebastian Stoianov

Cartonase galbene: Arce 74', Brata 90'/ Al. Mateiu 35', B. Madeira 72', Bordea 90+4'

Cartonase rosii: Brata 90+5'

Stadion: Tineretului

Spectatori: 3000



"Stegarii" castiga derbiul Brasovului mai clar decat spune scorul