FCSB

Steaua pleaca neinvinsa de la Lisabona

Steaua a rezistat in prima mansa a dublei cu Sporting si a plecat de la Lisabona cu un 0-0 care ii ofera sperante pentru returul de la Bucuresti din 23 august.

Steaua a inceput extrem de curajos meciul de pe Jose Alvalade si in primele cinci minute i-a ascuns mingea lui Sporting cu o posesie superioara si o asezare agresiva in teren.

Podence a incercat sutul de la distanta in minutul 7, o minge pe centrul portii care nu i-a pus nicio problema lui Nita. Ocazie de gol pentru gazde un minut mai tarziu la aparitia surprinzatoare la finalizare a fundasului Mathieu. Doar piciorul pus acolo de Momcilovic a salvat-o pe Steaua.

Presiunea celor de la Sporting a inceput sa creasca si gazdele au beneficiat de nu mai putin de cinci cornere in primul sfert de ora.

Citeste si: Factorul decisiv în meciul Sporting Lisabona - Steaua București

Steaua a raspuns printr-un sut al lui Alibec de la mare distanta la jumatatea reprizei, o minge pe care Rui Patricio, portarul nationalei Portugaliei a controlat-o cu dificultate.

In minutul 23 le-a trecut glontul pe la ureche stelistilor la sutul trimis de Acuna din stanga careului, mingea iesind in afara terenului dupa ce mangaiase bara din stanga a portii lui Nita.

Cea mai mare ocazie de gol a Stelei i-a apartinut lui Alibec si a fost ratata in minutul 29. Acesta l-a depasit in stanga pe Martins, a patruns cu mingea la picior si a incercat coltul scurt cu un sut in forta. Rui Patricio a respins in corner, desi Alibec avea si varianta unei pase pentru Enache in fata portii.

Pana la finalul primei reprize Steaua a scapat cu fata curata din doua faze fixe si s-a multumit sa tina de rezultat.

Partea secunda a debutat cu o reluare de cap din partea lui Dost peste poarta, insa in continuare Steaua a gestionat bine scorul alb de pe tabela.

Cea mai mare ocazie a reprizei a apartinut Stelei si a fost ratata de Enache in minutul 77. Excelent deschis in dreapta de o pasa a lui Alibec, fundasul a intrat cu mingea la picior in careu si a tras incredibil pe langa poarta.

Finalul meciului a fost unul dificil pentru Steaua care a ramas in zece jucatori dupa ce Pintilii a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene.

Caseta tehnica

Sporting Lisabona: Rui Patricio - Piccini, Coates, Mathieu, Coentrao - Battaglia, Adrien Silva (Fernandes '68) - Gelson Martins, Acuna, Podence (Doumbia '60)- Bas Dost. Antrenor: Jorge Jesus

Steaua: Niţă - Enache, Larie, Momcilovic, Morais - Pintilii, Ov. Popescu - Teixeira, Tănase (Achim '83), Golofca (De Amorim '57) - Alibec (Gnohere '90). Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Piccini '6, Acuna '63, Battaglia '82, Doumbia '85 / Pintilii '32, '80, Tănase '64, Popescu '70, Larie '89

Cartonaş roşu: Pintilii '80.

Germanul Felix Brych a arbitrat meciul la centru.



Steaua pleaca neinvinsa de la Lisabona