FCSB

Steaua, calificare spectaculoasa in playoff-ul Champions League

Sursă foto: twitter.com/fcviktoriaplzen

Obligata sa castige in returul cu Viktoria Plzen, Steaua si-a dat masura valorii si a castigat cu un categoric 4-1, la capatul unui meci abordat cu inteligenta si curaj. Meciul a fost live text aici.

Debutul meciului a apartinut cehilor, favoriti la calificare dupa 2-2 pe Arena Nationala, in timp ce Steaua a fost mai degraba rezervata in exprimare.

Prima ocazie a apartinut dupa doar 21 de secunde, Nita intervenind decisiv la sutul lui Kopic. Patru minute mai tarziu puternicul Krmencik a patruns printre Momcilovic si Balasa finalizand cu sut pe poarta.

Cel dintai sut spre poarta al stelistilor a venit in minutul 12 dupa o incursiune a lui Morais. Aparatorul stanga a sutat pe langa, desi avea si optiunea unei pase in careu.

Un minut mai tarziu Alibec a creat pericol la poarta adversa cu o minge centrata in forta, insa Enache a ajuns cu intarziere la intalnirea cu balonul.

Ocazie uriasa ratata de Plzen prin Krmencik in minutul 17. Scapat singur cu Nita atacantul ceh trimite alaturi.

In minutul 26 Tanase a obtinut lovitura libera la una dintre putinele actiuni ofensive ale Stelei, iar Balasa a transformat faza fixa intr-un gol superb cu sut la vinclu.

Cu cinci minute inaintea pauzei Steaua a trecut pe langa golul doi la centrarea in forta a lui Alibec pentru Man, jucator care cu toata poarta goala in fata a ratat executia.

Man avea de altfel sa si ramana la cabine dupa pauza, in locul sau antrenorul Nicolae Dica trimitandu-l in teren pe Larie.

Inceputul partii secunde a apartinut gazdelor care au presat puternic cu mai multe cornere la poarta lui Nita si in cele din urma, in minutul 64, oportunistul Krmencik a adus egalarea din pasa lui Kopic.

Totul a pornit de la o centrare din stanga, Momcilovic a pasat cu calcaiul in spate lui Kopic si acesta l-a servit in fata portii pe Krmencik.

Steaua a reactionat cum nu se poate mai bine si veteranul Teixeira, un jucator neobosit la cei 36 ani ai sai, a marcat pentru 2-1 in minutul 72 cu un sut imparabil din interiorul careului. O minge care a ajuns cu sansa la mijlocasul portughez, dupa ce Tanase sutase puternic intr-un adversar.

Dupa patru minute Steaua marca din nou, Tanase valorificand ideal o pasa primita de la Alibec. A fost o aruncare de la margine pentru stelisti, Alibec a depasit ca un tanc doi adversari si a strecurat decisiv mingea in careu pentru decarul stelist.

La 3-1 pentru vicecampioana Romaniei gazdele au cazut complet si Teixeira obtinea in minutul 78 un penalty pe care Alibec l-a transformat in gol cu un sut in forta.

Cu doua minute inaintea finalului Krmencik a fost eliminat dupa un fault la Momcilovic si astfel Steaua a terminat meciul in superioritate numerica obtinand o calificare spectaculoasa si pe deplin meritata in playoff-ul Champions League.

Caseta tehnica

Viktoria Plzen: Bolek - Reznik, Hejda, Hajek, Havel - Zivulic (Horava '63), Hrosovsky - Petrzela (Zeman '54), Kolar (Bakos '77), Kopic - Krmencik. Antrenor: Pavel Vrba

Steaua: Niţă - Ov. Popescu (Achim '73), Bălaşa, Momcilovici, Morais - Pintilii, Teixeira - Enache, Man (Larie '46), Tănase (Gnohere '83) - Alibec. Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: Petrzela '26, Reznik '26, Zivulic '39, Havel '47, Krmencik '61, Hrosovsky '73, Bolek '79, Bakos '82  / Popescu '50, Bălaşa '67, Alibec '84.

Cartonaş roşu: Krmencik '89.



Steaua, calificare spectaculoasa in playoff-ul Champions League