FCSB

Becali: „Talpan va fi dat afară 100%”

Gigi Becali a declarat vineri că Florin Talpan - colonel al Ministerului Apărării Naționale (MApN) și jurist al clubului de stat CSA Steaua - va fi dat afară. Din informațiile inițiale, Talpan a introdus discreționar in draftul de contract dintre FCSB și CSA Steaua unele clauze care anterior nu fuseseră niciodată aplicate, ceea ce ar putea însemna abuz în serviciu. În plus, Talpan ar putea fi pasibil de trafic de influență, după ce a presat comandanții CSA să nu semneze un contract pe care aceștia doreau să îl parafeze. În locul acestor posibile probleme pentru Talpan, dar și pentru MApN, colonelul ar putea fi demis pentru a închide cazul.

Vineri, prim-ministrul României a confirmat că a trimis Corpul de Control al Guvernului pentru a acheta modul în care a fost negociat contractul dintre FCSB și CSA Steaua pentru închirierea Stadionului Ghencea, pentru sâmbătă, 22 iulie, ora 21:30.

Gigi Becali a reacționat: „Talpan va pleca 100%. Îl susține cineva, dar va fi dat afară. Va veni unul care are bărbăție. Îl va da afară imediat sau poate să primească ordin să-i zică Ciolacu ministrului Apărării. ‘Ce facem? Facem circ cu Talpan? Ori suntem Guvern serios, ori ne jucăm cu Talpan. Dă-l afară și gata’. El se duce și face o analiză medicală. Îi zice că este inapt medical și că nu era în responsabilitățile mintale și nu are rost să facă pușcărie. Eu nu îl jignesc, dar așa e. Intrăm sau nu intrăm (n.r. FCSB în Ghencea) vreau să îți spun ceva. Intrăm nu intrăm vreau să fim oameni și să nu jignim. Până când să ne țină în loc nebunii? Nu vreau să jignesc, săracul, e om, dar ce facem? Ăia de sus care au putere să-l dea afară pe nebun. Dacă sunteți stăpâni de nebuni sunteți nebuni și voi. Acum 100% îl dă afară”, a declarat Gigi Becali pentru Fanatik.

CSA Steaua a condiționat închirierea arenei Ghencea, din ceea ce se știe până acum, prin solicitarea unor clauze exagerate și nerealiste în contractul de închiriere - cum ar fi suma de 1 milion de euro garanții sau emiterea unui comunicat de presă în care să se menționeze că FCSB nu este Steaua. Aceste presiuni ar fi fost realizate de către Florin Talpan, care pare a-și fi întunecat rațiunea din considerente personale, ce nu trebuiau aplicate în situația aceasta.

CSA Steaua nu este proprietar pe Ghencea, ci are drept de folosință gratuită, din partea administratorului public Ministerul Apărării Naționale. 

Stadionul Ghencea este cazarmă pe bani publici

Stadionul Ghencea a fost construit de Compania Națională de Investiții (CNI) din bani publici. CNI a primit obiectivul de la Ministerul Apărării Naționale (MApN), care era administrator. După finalizarea stadionului CNI a predat obiectivul înapoi către MApN, proprietarul stadionului construit din bani publici.

Ministerul Apărării a afirmat că "Stadionul Ghencea aparține Unității Militare 02301 București având indicativ de cazarmă, nefiind propriu-zis o cazarmă, acesta fiind un termen administrativ pentru acest gen de obiective. Noul stadion face parte din Complexul Sportiv Steaua, deținut de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București". 

După ce a intrat în posesia obiectivului, MApN a acordat către clubul CSA Steaua drept de folosință gratuită a acelui stadion. CSA a devenit astfel administratorul stadionului, conform declarației din 2021 a MApN.



Becali: „Talpan va fi dat afară 100%”