Liga 1

Steaua invinge Craiova dupa un meci de lupta

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Steaua a trecut peste doua lovituri de la 11 metri dictate impotriva in prima repriza a meciului de la Severin si a invins-o pe Universitatea Craiova, cu 2-1, intr-un meci din etapa a 24-a a sezonului regulat din Liga 1. Oltenii raman fara victorie impotriva Stelei de 15 ani!

Dupa acest succes Steaua se desprinde la cinci puncte de Craiova in clasament si ramane in urmarirea liderului Viitorul care joaca duminica la Giurgiu cu Astra.

Impinsa de la spate de cei aproape 15.000 de spectatori care au luat loc in tribunele arenei din Severin, o raritate in aceste zile pentru fotbalul romanesc, Craiova a inceput entuziasmant atacand energic poarta lui Nita.

Fundasii stelisti au avut mari probleme in a-i stopa pe rapizii mijlocasi ai gazdelor, iar primul semnal de alarma a fost tras de Ivan in minutul 9. Acesta l-a depasit usor pe Moke si a trimis peste Nita in fata portii. A aparut Tamas si a respins balonul.

Acelasi Tamas avea sa piarda prim planul cu Ivan un minut mai tarziu si Ovidiu Hategan a aratat fara ezitare punctul cu var de la 11 metri pentru un faul rudimentar. Bulgarul Zlatinsky a tras pe jos, insa Nita a reusit sa respinga in afara terenului.

Ratarea penalty-ului s-a resimtit in jocul gazdelor si Steaua a profitat devenind din ce in ce mai prezenta in jumatatea alb-albastra. Pe acest fond s-a produs deschiderea scorului in minutul 25, cand “batranul” Pintilii a prins un voleu de senzatie din afara careului.

Steaua a continuat sa preseze si De Amorim a ratat golul de 2-0 dupa un contraatac in minutul 28. Sutul brazilianului din alergare a fost blocate de portarul Calancea.

Repriza de cosmar a lui Tamas a continuat si in minutul 33 acesta i-a dat peste picioare ca un incepator lui Bancu, iar Hategan a indicat din nou lovitura de la 11 metri pentru gazde. Acelasi Zlatinsky a executat si nu a mai ratat tinta restabilind egalitatea.

Joc de uzura dupa pauza

Partea secunda a inceput prudent de ambele parti, iar jocul a devenit foarte fragmentat cu numeroase erori de ambele parti.

Ivan a incercat sutul de la distanta in minutul 54 la una dintre putinele actiuni in care s-a vazut, dar Nita a intervenit fara probleme. Aceasta dupa ce Momcilovic reluse cu capul putin peste poarta dupa o lovitura libera executata de Achim.

Steaua a ratat cea mai mare ocazie a reprizei secunde cu un sfert de ora inaintea finalului prin Alibec dintr-o lovitura libera pe care tot el o obtinuse.

Tabela s-a modificat din nou in favoarea ros-albastrilor in minutul 80 dupa o faza prelungita de atac. Tanase a cazut in careul advers acuzand o lovitura de la Popov, jocul a fost lasat sa continue si De Amorim l-a servit ideal pe Enache, iar acesta l-a invins pe Calancea cu un sut printre picioare.



Steaua invinge Craiova dupa un meci de lupta