Liga 1

Steaua remizeaza spectaculos cu Pandurii

Steaua a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul de pe teren propriu cu Pandurii Targu Jiu. Desi au condus cu 2-0, ros-albastrii s-au vazut egalati dupa eliminarea stupida a lui Federico Piovaccari, din finalul primei reprize. Cu ocazia acestui meci, Laurentiu Reghecampf a folosit o formula experimentala, care a inclus multe rezerve. Keseru si Iancu au inscris pentru Steaua, respectiv Matulevicius si Dan Nistor pentru oaspeti. Steaua nu a existat pe teren din momentul in care Piovaccari a fost trimis la vestiare de centralul Adrian Cojocaru.

Meciul din Ghencea, disputat fara spectatori, a debutat cu o ocazie la poarta Stelei, dupa ce Florin Nita a reusit sa pareze de la prima bara sutul in forta al lui Pleasca.

Steaua a preluat conducerea pe tabela, in minutul 7, dintr-un penalti obtinut de Neagu la un hent comis de Breeveld in suprafata de pedeapsa. Claudiu Keseru s-a ocupat de transformarea sa.

Zece minute mai tarziu, ros-albastrii si-au dublat avantajul. Gabi Iancu a indeplinit o simpla formalitate.

La urmatorul atac, brazilianul Erico a trecut pe langa gol, intr-o faza in care Florin Nita a fost salvat de bara transversala.

Spre finalul primei reprize, italianul Federico Piovaccari a incasat doua cartonase galbene intr-un minut, iar Steaua a ramas cu un om mai putin pe teren.

Matulevicius a semnat ultima ocazie a oaspetilor, cu sut la coltul scurt, pe fondul unui marcaj lejer al lui Cornel Rapa. Nita a fost atent, parand cu pretul unei lovituri de colt.

De 14 secunde a avut nevoie lituanianul pentru a reduce din diferenta, in repriza a doua, dupa o pasa involuntara a lui Georgievski. Matulevicius a scapat singur cu Nita si a punctat pe tabela, 2-1.

Gorjenii au asediat poarta lui Nita, autorul unor interventii exacte, care l-ar putea recomanda pentru postul de titular intre buturile ros-albastrilor. Dos Santos, in cateva randuri si Erico au trecand rand pe rand pe langa egalare.

In minutul 72, pandurii au concretizat prin Dan Nistor, aflat la primul gol in tricoul gorjenilor de la revenirea in Romania. Mijlocasul oaspetilor l-a lobat pe Nita cu ajutorul lui Gabi Matei, care a deviat nefericit peste Nita sutul expediat de Nistor de la limita careului.

Baietii lui Petre Grigoras, insa, nu au mai avut suflu pentru a livra lovitura decisiva, de 3 puncte.

Steaua: Fl. Nita - Georgievski, Matei, Rapa, Parvulescu - Neagu (Tarnovan 70), Filip - Radut, Keseru (Varela 46), Iancu (R. Valceanu 83) - Piovaccari

Pandurii: Mingote - Pleasca, Christou Paraskevas, Erico, Momcilovici (Shamsin Feiz 46) - Breveeld (Distefano 88), P. Anton (Elton 82), D. Nistor - Alex, Matulevicius, Nicoara

Arbitri: Adrian Cojocaru, Ovidiu Artene si Ioan Ciocanea; aditionali: Marius Bocaneala, Bogdan Anghelinei

Cartonase galbene: G. Iancu 26, F. Piovaccari 38, Keseru 44, Rapa 74, Nita 95/ Breeveld 7

Cartonase rosii: Piovaccari 39

Stadion: Steaua (fara spectatori)



Steaua remizeaza spectaculos cu Pandurii