Liga 1

Sepsi – Dinamo 4-1. Prima victorie pentru covasneni pe noul stadion si doar a doua din sezon | Dinamo, a 10-a infrangere in 14 meciuri. Au cea mai slaba aparare din Liga 1

Sursă foto: https://www.facebook.com/osksepsi/

Sepsi Sf.Gheorghe i-a aplicat o corectie aspra lui Dinamo, scor 4-1, intr-un meci disputat, duminica seara, in etapa a 14-a din CASA Liga 1.

Covasnenii au deschis scorul, in minutul 14, printr-o executie de clasa din partea lui Marius Stefanescu. Patruns in careul dinamovist acesta l-a fixat pe Plament Iliev cu un sut spectaculos la coltul lung.

Sepsi s-a distantat la 2-0 din minutul 21, cand acelasi Stefanescu a marcat cu un sut din interiorul careului dupa o lansare din flancul drept.

Stefanescu a fost aproape de hattrick, in minutul 27, cand a scapat singur cu Iliev si a ratat de putin lobul.

Dinamo a redus din diferenta prin Torje, in minutul 39, cand acesta l-a prins iesit din poarta pe Began, inlocuitorul lui Niczuly, suspendat pentru acest meci dupa cartonasul rosu primit in Cupa Romaniei cu U Craiova 1948.

In prelungirile primei reprize Dinamo a fost aproape de egalare dupa o actiune rapida care l-a adus pe Ivanovski singur cu portarul. Preluarea prea in fata a facut ca portarul Began sa intervina decisiv.

2-2 raportul suturilor pe poarta in prima repriza.

Sepsi s-a desprins din nou la doua goluri diferenta, in minutul 72, cand Bogdan Mitrea a transformat in gol cu capul centrarea lui Eder Gonzalez.

Apararea lui Dinamo a fost prinsa pe picior gresit pe contraatac, cu patru minute inaintea finalului, si Fofana a inscris cu latul din fata portii pentru 4-1.

Sepsi face un salt de trei locuri in clasament dupa aceasta doar a doua victorie a sezonului. Covasnenii nu mai castigasera din prima etapa a campionatului, 2-0 pe teren propriu cu Academica Clinceni.

Dinamo ramane penultima in ierarhia Ligii 1, cu 8 puncte adunate in 14 meciuri.

“Cainii” au egalat-o pe ultima clasata Academica Clinceni la numarul de infrangeri (10) si au cea mai slaba aparare din campionat (33 goluri primite).

Caseta tehnica

Sepsi: Began - Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Stefanescu (Golofca 80’) - Eder Gonzalez (Fofana 80’), Paun, Dumitrescu – Askovski (Barbut 74’), Luckassen (Chunchukov 73’), Achahbar (Damascan 64’). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Dinamo: Iliev - Sorescu, Pinto, Popa (R.Grigore 41’), Radu - Torje, Espinosa, Itu (Tira 79’) – Magureanu (Cretu 79’), Ivanovski (Vestenicky 90’), Matei (Bani 90’). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonase galbene: Eder (33’), Fofana (81’) / Torje (90+1’)

Arbitru la centru: Sebastian Coltescu.



Sepsi – Dinamo 4-1. Prima victorie pentru covasneni pe noul stadion si doar a doua din sezon | Dinamo, a 10-a infrangere in 14 meciuri. Au cea mai slaba aparare din Liga 1