Liga 1

Se reia fotbalul amator in Romania!

Dupa mai bine de un an de la inceputul pandemiei de coronavirus, fotbalul la nivelul de amatori poate fi din nou jucat in Romania.

Aceasta dupa ce obligativitatea testelor RT-PCR, extrem de costisitoare, a fost inlocuita cu testele rapide, mai accesibile din punct de vedere financiar.

Avand in vedere Ordinul comun al Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului Sanatatii nr. 197/462/2021 din data de 6 aprilie 2021, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358 / 8 aprilie 2021, Comitetul de Urgenta al FRF a modificat protocoalele medicale, inlocuind testele RT-PCR cu cele rapide.

Astfel, prin decizia de azi a Comitetului de Urgenta au fost modificate “Protocolul medical pentru desfasurarea competitiilor de fotbal profesionist” si “Protocol medical de desfasurare al competitiilor de futsal”.

In plus, Comisia Medicala a FRF a elaborat si “Protocolul medical pentru fotbalul amator”, acesta fiind cel mai afectat in ultimul an de zile.

Din cauza costurilor mari pentru testarile COVID-19 RT-PCR, fotbalul la nivel judetean si cel juvenil nu a putut sa se desfasoare.



Se reia fotbalul amator in Romania!