Liga 1

Sa fie bine ca sa nu fie rau: Viitorul-Petrolul 2-0

Viitorul a prins aripi pe acest final de sezon, dupa modelul implementat anul trecut, reusind sa castige pe teren propriu cu Petrolul, scor 2-0, intr-un meci in care, daca nu am fi avut clasamentul in fata, i-am fi suspectat pe jucatorii echipati in galben ca se lupta pentru ramanerea in Liga 1.

Viitorul si-a luat adversarul prin surprindere, printr-un start in forta, in minutul 2, cand Florin Tanase a scapat singur spre poarta, dar a fost blocat in ultimul moment de brazilianul Peterson Pecanha.

Zece minute mai tarziu, Gerson a trecut pe langa autogol, la o centrare periculoasa a lui Manea din banda dreapta. Pecanha a intervenit cu pretul unei lovituri de colt.

Spre finalul primei reprize, dupa ce Petrolul a echilibrat situatia in teren, Teixeira a aparut in pozitie de finalizare la o minge centrata de Hoban de pe partea dreapta. Lusitanul a fost surprins putin in spate si nu a putut relua decisiv de langa Balauru.

Viitorul a deschis scorul prin Gavra, la cinci minute de la reluarea jocului. Gavra a preluat cu umarul in marginea careului si a trimis in plasa, la capatul unei faze in care oaspetii au solicitat hent la varful constantenilor.

In minutul 64, Florin Tanase a semnat ratarea sezonului, probabil, dupa ce a "reusit" sa reia in bara cu poarta goala, din pasa lui Alexandru Baluta.

Petrolul a incheiat meciul in inferioritate numerica, dupa ce portughezul Filipe Teixeira a fost eliminat pentru o injuratura scapata printre dinti la adresa centralului Cristi Balaj (72).

Adrian Mutu putea aduce egalarea, trei minute mai tarziu, cand a tras puternic peste poarta lui Balauru intr-o minge aterizata pe bara a doua, pozitie lateral-dreapta.

Pustii lui Hagi au scapat pe contraatac, in minutul 84, dar Baluta nu a fost capabil sa il invinga in situatie de unu la unu cu experimentatul Pecanha, desi il avea si pe Romario Benzar in partea dreapta.

Baluta s-a revansat la urmatorul atac, dupa o minge primita de la Laurentiu Marinescu, involuntar, si nu a mai ratat, inscriind pentru 2-0.

Viitorul: Balauru - Cr. Manea, Larie, Mitrea, Tosca - Daminuta (B. Tiru 70), Benzar - I. Mitrita (Al. Lazar 53), Fl. Tanase, N. Dica - Gavra (Al. Baluta 58)
Rezerve: Buzbuchi, Putanu, Baluta, Al. Lazar, Axente, Tiru, R. Marin

Petrolul: Pecanha - Alenat, Geraldo, Gerson (L. Marinescu 58), Guilherme - Mustivar (Zicu 70), Hoban  - Priso (Camara 46), Albin, Teixeira - Mutu
Rezerve: Valinicius, Beta, Fernandez, Camara, Zicu, L. Marinescu, Romario

Arbitri: Cristian Balaj, Sebastian Gheorghe, Marius Marchidanu

Cartonase galbene: Tosca 90

Cartonase rosii: Teixeira 72

Stadion: Concordia



Sa fie bine ca sa nu fie rau: Viitorul-Petrolul 2-0