Liga 1

RDS/RCS pierde procesul cu LPF pe drepturile tv: "Sa contacteze cat mai repede reprezentantii Intel Sky Broadcast"

RDS/RCS a pierdut vineri procesul intentat Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) in cazul drepturilor tv ale Ligii 1. Compania de cablu sustinea ca LPF-ul a procedat ilegal cand a cesionat drepturile campionatului, fara a organiza o licitatie. Una dintre casele de avocatura care a lucrat la acest dosar si a avut cele mai puternice argumente in favoarea LPF, contra RCS/RDS, a fost Zamfirescu, Racoti & Partners (ZRP).

"Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv cererea prin care RCS-RDS SA a solicitat obligarea LPF la reluarea procedurii de valorificare a drepturilor media aferente Ligii I. Consideram ca aceasta solutie fireasca a instantei va inlatura definitiv orice speculatie referitoare la presupusa incalcare a legislatiei concurentei de LPF prin modalitatea de valorificare a drepturilor media implementata incepand cu sezonul 2014/15", au anuntat vineri cei de la LPF.

"RCS-RDS SA refuza in continuare sa negocieze cu partenerul LPF, Intel Sky Broadcast LTD, preluarea acestor drepturi", mai spun cei de la Liga, care cred ca situatia trebuie sa se schimbe: "Reiteram rugamintea noastra ca RCS-RDS SA sa contacteze cat mai repede reprezentantii Intel Sky Broadcast, astfel incat abonatii RCS-RDS SA sa primeasca, din nou, Liga 1 in casele lor".

RCS/RDS este singura societate de cablu importanta care nu retransmite Liga 1. UPC si Dolce detin posturile Look de fotbal, la fel ca si aproximativ alte 20 de societat de cablu sau satelit, printre care si Orange.

RCS, detinatoarea din ultimele trei sezoane a drepturilor tv din Liga 1, s-a obisnuit a le avea in exclusivitate. Atunci cand LPF a schimbat politica de distributie, cei de la RCS au incercat sa sicaneze permanent, insa cel mai mult de suferit au abonatii sai, care nu pot vedea campionatul intern.



RDS/RCS pierde procesul cu LPF pe drepturile tv: "Sa contacteze cat mai repede reprezentantii Intel Sky Broadcast"