Liga 1

Schimbare de sistem competitional in Liga 1: ”Va fi cel mai atractiv de pana acum”

Presedintele FRF a validat intr-o conferinta de presa in aer liber deciziile Comitetului de Urgenta intrunit joi dimineata si care a decis deznodamantul in sezonul de Liga 1.

”Sezonul 2019-2020 se incheie astazi. Clasamentul se ingheata, astfel ca fiecare echipa isi pastreaza locul la zi. Niciun meci nu se mai disputa, nici in playoff si nici in playout.

”Aceasta inghetare presupune o masura similara cu cea luata in celelalte esaloane. Acest clasament ramane asa cum il vedem astazi, indiferent daca o echipa a disputat sau nu toate meciurile.

S-a decis cresterea numarului de echipe de la 14 la 16 din sezonul 2020/2021. Aceasta presupune ca nicio echipa nu va retrograda din Liga 1

”Dreptul de promovare al echipelor din Liga 2 va fi promovat. Mioveni va disputa un meci de baraj cu Chindia Targoviste, locul 14 din Liga 1. Barajul se va disputa in dubla mansa, in 9 si 12 august.

”Consideram ca este un moment oportun de a lua aceasta decizie de crestere a numarului de echipe de la 14 la 16 echipe si sa nu mai asteptam inca un an. Ma bucur de sustinerea importanta pe care acest proiect la primit din partea echipelor din Liga 1.

”Scopul a fost sa identificam cel mai bun sistem competitional pentru cresterea veniturilor pentru cluburi si cresterea competitivitatii meciurilor”, a declarat Razvan Burleanu.

Numar egal de meciuri intre playoff si playout

”Rezolvam diferenta de meciuri dintre playoff si playout. Un alt minus pe care il rezolvam prin schimbarea sistemului competitional prin introducerea unei mize sportive pentru echipele din playout. Prin acest sistem nou introducem mai multe avantaje, oportunitati pentru jucatori, antrenori, telespectatori, detinatori de drepturi TV si parteneri”, a mai spus presedintele FRF.

Finalul de sezon competitional 2020/2021. Miza pentru playout

”Vom aplica sistemul de 2+2, cu doua echipe care vor retrograda direct si alte doua vor merge la baraj. Se va crea un baraj intr-o singura mansa intre ocupanta locului 7 si 8 din playout. Invingatoarea va disputa un alt baraj cu ultima echipa clasata pe ultimul loc care asigura prezenta in cupele europen”, a adaugat Burleanu.



Schimbare de sistem competitional in Liga 1: ”Va fi cel mai atractiv de pana acum”