Liga 1

Rapid – CFR Cluj 3-2. Giuleștenii revin puternic în lupta pentru cupele europene

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/

De două victorii consecutive a avut nevoie Rapid pentru a se redresa în playoff și a spera în continuare pentru o clasare care să permită participarea în cupele europene sezonul următor.

După victoria cu FCSB din etapa a 5-a în playoff pentru giuleșteni a urmat succesul cu CFR Cluj, scor 3-1, duminică seara pe o arenă Giulești din nou arhiplină.

Începutul partidei a fost unul entuziasmant, cu nu mai puțin de trei goluri în primul sfert de oră.

Ioniță a căzut în careul oaspeților la un duel cu Braun, în minutul 7, și centralul Bîrsan a acordat fără ezitare lovitură de la 11 metri pentru Rapid. Un penalty pe care atacantul golgeter Dugandzic l-a transformat în golul de 1-0.

Kait a majorat avantajul gazdelor (min.12) cu un șut din afara careului la mingea întoarsă de Sefer.

CFR Cluj a avut reacție și a redus din diferență după doar trei minute prin Braun. Acesta a vrut să centreze din stânga în interiorul careului pentru Janga, dar mingea l-a păcălit pe portarul Moldovan și a intrat în poartă la colțul lung.

La ultima fază a primei reprize Rapid a refăcut diferența de două goluri prin Dugandzic. Acesta a împins mingea în poartă cu talpa la o centrare a lui Junior Morais.

O victorie prin care Rapid ajunge la 34 de puncte în clasament și se apropie la patru puncte de locul al treilea ocupat de CFR Cluj.

Primele cinci echipe sunt despărțite de nouă puncte, cu patru etape rămase de disputat până la finalul campionatului.

Caseta tehnică

Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, J. Morais - Kait, Al. Albu - Sefer (Pănoiu - 63), Al. Ioniţă II (Costache - 64), Bamgboye (Ongenda -73) - Dugandzic (Luckassen - 85); Antrenor: Adrian Mutu

CFR Cluj: Scuffet - Manea, Yuri, Ţâru, Braun - Muhar (Cvek - 74), Boateng, Fica (Yeboah - 80) - Janga, Bîrligea (Petrila -74), Krasniqi; Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: Boateng (24), Ongenda (76), Costache (81) / Yeboah (87);

Arbitri: Marcel Bîrsan - Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac.



Rapid – CFR Cluj 3-2. Giuleștenii revin puternic în lupta pentru cupele europene