Liga 1

Sezonul incepe cu un derby egal: Rapid - Vaslui 2-2

Rapid si Vaslui au oferit un meci pe cinste în Giulesti la primul derby al Ligii 1. O partida echilibrata, cu patru goluri marcate, nu avea cum sa se termine decât la egalitate. Pentru Vaslui a marcat Wesley de doua ori, rapidistii reusind sa egaleze tot de doua ori prin Pancu si Teixeira.

Primul derby important al noului sezon din Liga 1 le-a gasit fata în fata în Giulesti pe Rapid si Vaslui, doua dintre pretendentele cu greutate la titlu. Desi valoarea si stilul de joc al celor doua echipe ar fi anuntat un meci spectaculos, realitatea din teren a aratat mai mult un joc tacticizat, echilibrat si cu multa prudenta de ambele parti.

Meciul a avut si o anumita încarcatura emotionala, având în vedere ca mai multi jucatori ai celor doua echipe au facut schimb de tabere în aceasta vara. Dupa o prima jumatate de ora de joc echilibrat, vasluienii au deschis scorul în minutul 31 la o faza care a facut sah-mat apararea alb-visiniilor. N'Doye a pasat în adâncime pentru Wesley, acesta a ramas singur cu Calin Albut, pe care l-a învins elegant cu un sut la coltul din stânga jos.

Marius Niculae, debutant la Vaslui, a semnat si el o ocazie importanta de gol in minutul 37, pentru ca în minutul 43 Ionut Voicu sa fie aproape de a restabili egalitatea pe tabela cu un sut magnific de la 35 de metri. Golul egalizator a venit însa în ultimul minut al primei reprize de la Daniel Pancu, acesta executând ireprosabil o lovitura libera.

Dani Coman a fost întâmpinat cu ostilitate în Giulesti de fanii rapidisti. Înjurat de suporteri, portarul a replicat cu aplauze ironice.

Moldovenii au început excelent a doua jumatate a întâlnirii, la doar doua minute de la reluarea jocului Wesley reusind dubla cu o foarfeca magnifica din cadere, la doar 7 metri de poarta. Rapidul a încercat sa dea replica imediat, dar Cristi Oros nu a avut precizie în executii. 

De cealalta parte, Vasluiul a avut parte de o mare sansa de a se desprinde pe tabela, însa N'Doye si-a batut joc de o pasa perfecta de la Wesley, ce l-a lasat singur cu Albut, si a tras din apropiere direct în portar. Dorin Goga, debutant si el la Rapid, a ratat o mare sansa de gol cu un sfert de ora înainte de final, când Dani Coman a iesit gresit pe centrare, la faza urmatoare Marius Niculae ratând iar primul sau gol în tricoul Vasluiului.

Cu un public superb în spate, Rapidul nu a renuntat sa creada în sansa sa, iar în minutul 86, Teixeira a restabilit echilibrul pe tabela cu o lovitura de cap din doar 3 metri, dupa ce fundasii vasluieni s-au invitat pe rând sa respinga mingea din fata portii. Vasluiul putea închide meciul cu patru minute înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, însa Liviu Antal a sutat incredibil de slab la doar câtiva metri de poarta si de Albut.

La meci au asistat aproximativ 5.000 de spectatori.

Portarul Danut Coman, integralist la FC Vaslui, a fost înjurat si fluierat de suporterii Rapidului pe tot parcursul partidei.

Nemultumita de unele decizii ale centralului Mairus Avram, galeria rapidista a scandat: "Cu tac'tu la puscarie".

La meci au fost prezenti Mircea Geoana, Vasile Siman, Ioan Timofte, Bogdan Mara, Marius Bilasco, precum si jucatorii rapidisti Vladimir Bozovici si Paul Codrea.

Rapid: Albut - Rui Duarte, Burca, Oros, I. Voicu (Goga '63) - Pavlovici, Teixeira - Roman (Grigorie '75), Pancu (Grigore '69), Milisavljevici - Ilijoski. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

FC Vaslui: Coman - Celeban, Varela, Elias, Milanov - N. Stanciu (Antal '71), N'Doye, Caue (R. Costin '56), Sînmartean - Wesley, M. Niculae (Sburlea '85). Antrenor: Marius Sumudica.



Sezonul incepe cu un derby egal: Rapid - Vaslui 2-2