Liga 1

Prima reactie a lui Hategan dupa infarctul suferit. Ce spune doctorul care l-a operat despre viitorul carierei in arbitraj

Sursă foto: https://twitter.com/romanya_haber/

Arbitrul international Ovidiu Hategan a oferit, luni, prin intermediul site-ului FRF, prima lui declaratie dupa infarctul suferit in urma unui antrenament.

"Acum ma simt bine, totul este in regula, sunt in continuare sub supraveghere medicala. Doresc sa multumesc staff-ului medical care m-a ingrijit si tuturor celor care mi-au transmis mesaje si gandurile lor bune.

"In momentele acestea am nevoie de liniste, asa ca am rugamintea sa imi fie respectata intimitatea", a declarat Ovidiu Hategan.

Despre starea lui Hategan a vorbit intr-o conferinta de presa si medicul care l-a operat de urgenta.

"Domnul Hategan a ajuns in cursul noptii, de urgenta, adus cu ambulanta de la Arad, intr-o stare grava. Noi suntem singurul institut din vestul Romaniei care trateaza infarctul miocardic acut prin mijloace interventionale. In concluzie, pentru ca avem o linie de garda care asigura permanenta la laboratorul de angiocoronografie, a fost introdus de urgenta in sala, i-am facut angiografia, am constatat ca are o artera infundata si i s-a pus un stent.

"Starea lui este stabila, in prezent este foarte bine, continuam sa-i facem niste investigatii suplimentare si in acest fel vom vedea si ce se intampla in continuare cu cariera dansului. Referitor la gravitate, sigur, toata lumea stie ca un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate sa mearga pana la zece la suta. In conditiile in care pacientul este adus intr-un timp util la spital, ceea ce a fost si cazul dansului, sigur ca prognosticul lui este mult mai bun.

"Nu cred ca se pune problema de complicatii ulterioare majore, iar in ceea ce priveste cariera sportiva nu ne putem pronunta in acest moment, dar depinde cum vor evolua lucrurile in continuare si, bineinteles, de optiunea lui", a declarat Luca Constantin Tudor.

Hategan a acuzat o durere in piept dupa un antrenament si a plecat singur spre cel mai apropiat spital din Arad, dupa care a fost transportat cu ambulanta la Timisoara.



Prima reactie a lui Hategan dupa infarctul suferit. Ce spune doctorul care l-a operat despre viitorul carierei in arbitraj