Liga 1

Fratii Becali au fost arestati preventiv. Popescu, Copos si Padureanu ar putea reveni la inchisoare

Noile increngaturi din Dosarul Transferurilor, conform carora o judecatoare a primit mita pentru achitarea celor opt inculpati in prima faza a procesului, fac ca lucrurile sa se complice. Vineri seara, fratii Ioan si Victor Becali au fost arestati preventiv, desi erau la un pas sa fie eliberati conditionat de la Penitenciarul Poarta Alba din Constanta, acolo unde sunt incercerati.

Judecatoarea Geanina Terceanu este suspectata a fi primit o mita de 230.000 de euro pentru a oferi o solutie favorabila in Dosarul Transferurilor. Mita ar fi fost primita de la fratii Becali si Cristi Borcea. Ea a  acordat in fapt achitarea celor opt inculpati, in prima faza a procesului. La acel moment toata lumea a fost revoltata, iar solutia finala din dosar s-a intors in instantele superioare, acolo unde s-a hotarat inchisoare pentru toti cei opt inculpati.

Au fost condamnati in Dosarul Transferurilor, in 2014: George Copos (3 ani si 8 luni),  Mihai Stoica (3 ani si 6 luni), Cristi Borcea (6 ani si 4 luni), Giovanni Becali (6 ani si 4 luni), Victor Becali (4 ani si 8 luni), Jean Padureanu (3 ani si 4 luni), Gica Popescu (3 ani, o luna si 10 zile), Gigi Netoiu (3 ani si 4 luni). 

Dintre acestia, Copos, Popescu si Padureanu sunt la acest moment eliberati conditionat, iar fratii Becali erau si ei la un pas erau sa fie eliberati la fel. 

Numai ca noile implicatii din Dosarul Transferurilor au schimbat situatia. Ioan Becali, Victor Becali si Cristi Borcea ar putea primi pedepse suplimentare cu inchisoarea, daca vor fi gasiti vinovati pentru dare de mita in Dosarul Transferurilor.

Fratii Becali sperau sa iasa eliberati conditionat, dar lucrurile s-au schimbat vineri seara. Cei doi au fost arestati preventiv, conform Digi 24, pentru partea a doua din Dosarul Transferurilor. Ei sunt acuzati ca ar fi oferit mita de 230.000 de euro judecatoarei Terceanu.

Nici ceilalti oameni implicati in Dosarul Transferurilor nu pot sta linistiti. Conform declaratiilor unui avocat pentru Dolce Sport, daca se dovedeste ca mita a fost data pentru a ii ajuta pe toti inculpatii, iar unii neimplicati direct au avut totusi cunostinta, atunci Copos, Popescu si Padureanu ar putea pierde si ei eliberarea conditionata.

Din primele impresii, nu este clar daca toti cei opt inculpati au stiut de mita. Pe moment se vorbeste doar de fratii Becali si Cristi Borcea implicati efectiv in aceasta problema. 



Fratii Becali au fost arestati preventiv. Popescu, Copos si Padureanu ar putea reveni la inchisoare