Liga 1

Pinalti ameninta cu retragerea din campionat. Scandal in Liga 1 pe drepturile TV

De la inlaturarea lui Dumitru Dragomir de la sefia LPF Gheorghe Stefan, celebrul Pinalti de la Ceahlaul, a devenit din ce in ce mai vocal in peisajul fotbalul romanesc.

Pe langa celebrele sale remarci daca a fost sau nu a fost “pinalti”, presedintele de onoare al nemtenilor ameninta ca retrage echipa din campionat daca nu se va pastra actuala formula de impartire a banilor din drepturile de televizare.

"Nu incape in discutie ca fiecare echipa sa isi negocieze individual cota din drepturile de televizare. S-a mai incercat si in alte parti si echipele mici au spus ca nu vor mai juca", a spus Stefan la Sport.ro

Steaua si Dinamo sunt printre echipele care isi discuta din timp, individual, vanzarea drepturilor tv separat de Liga 1, scrie duminica Reporter Virtual.

Steaua ar negocia cu ProTV si, in cazul in care din punct de vedere legal ar bate palma, atunci meciurile echipei ros-albastre se vor vedea doar pe acest post incepand cu sezonul 2014/2015.

La finalul sezonului 2013/2014, acordul LPF cu RDS/RCS si Dolce va expira, urmand sa fie organizata o noua licitatie pentru drepturile tv ale campionatului intern.

In cazul in care LPF va accepta contractele unor cluburi incheiate direct cu unele posturi tv, atunci Liga va vinde numai drepturile de televizare pentru echipele care nu au reusit sa isi vanda singure meciurile.

Sumele obtinute de LPF ar fi in aceasta situatie diminuate fata de ceea ce a fost in ultimii ani, iar cluburile mici vor fi principalele dezavantajate.



Pinalti ameninta cu retragerea din campionat. Scandal in Liga 1 pe drepturile TV