Liga 1

Petrolul s-a impus la Constanta pe inspiratia lui Rednic

Condusa pâna spre final de Viitorul la Constanta, dupa autogolul lui Galamaz din startul meciului, Petrolul a revenit în ultimul sfert de ora datorita schimbarilor facute de Mircea Rednic. Younes Hamza si Vlad Morar au marcat pentru Petrolul la scurt timp dupa ce au intrat pe teren si au adus victoria lupilor galbeni.

Chiar daca pretentiile celor doua formatii erau diferite si valoarea celor doua loturi evidenta, meciul de la Constanta a fost dominat mai ales în prima parte de Viitorul. Petrolul lui Rednic a aratat în multe momente ca o echipa anemica, fapt de care au profitat din plin constantenii.

Moralul gazdelor a fost alimentat si de autogolul lui Galamaz din minutul 12. Jucatorul Petrolului n-a reusit sa respinga cum trebuie centrarea lui Nicolae Dica din lovitura libera si a deviat cu capul mingea sub transversala în propria poarta.

Viitorul a ajuns de multe ori periculos în preajma careului ploiestenilor, doar interventiile salvatoare ale lui Bornescu facând ca scorul sa nu ia proportii în minutul 38, când Gabi Iancu si Chitu au fost pe rând în fata golului.

Abia spre finalul primei reprize au început sa dea semne de viata si oaspetii, dar Grozav a bifat doar doua mari ocazii de gol în unul dintre cele mai slabe meciuri ale lui din acest sezon.

Revenirea ploiestenilor a continuat si dupa pauza, iar în minutul 74 Petrolul a reusit egalarea prin Yoounes Hamza, jucator trimis în teren cu doar câteva minute mai devreme de Mirce Rednic. Hamza a primit de la Marinescu în marginea carelui si a sutat cu mult efect, mingea sarind din bara în poarta.

O alta schimbare inspirata a facut Rednic si cu 6 minute înainte de expirarea timpului regulamentar, când l-a trimis în teren pe Vlad Morar. Tânarul atacant al lupilor galbeni a înscris la prima actiune de atac, în minutul 88, cu un sut cu latul la coltul din dreapta.

Vitorul a terminat meciul în inferioritate numerica, Mladen fiind eliminat în prelungirile partidei dupa ce a primit doua cartonase galbene în aceeasi faza.



Petrolul s-a impus la Constanta pe inspiratia lui Rednic